Kalitesi Tescillendi

  • 0
  • 1.038
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi’nden temin edilen meşhur anason kullanılarak hazırlanan, özel meşe fıçılarda dinlendirilmesi ile elde edilen Efe Sarı Zeybek Rakısı’nın üstün kalitesi, dünyanın en prestijli içki yarışmalarından biri olan San Francisco Word Spirits Competition’dan gelen altın madalya ile tescillendi.
 
 Dünya’nın dört bir yanından tanınmış içki markalarının katıldığı uluslar arası yarışmada Efe Sarı Zeybek Rakısı,  tadı, yumuşak içimi, kokusu gibi kategorilerde en üst puanları toplayarak sınıfında altın madalyanın en üst derecesi olan “Double Gold Medal” ödülünün sahibi oldu. Amerika’dan altın madalya ile dönen Efe Sarı Zeybek Rakısı, İzmir’deki damıtım evinde özenle seçilmiş anason ile Efe Alkollü İçecekler A.Ş. tarafından üretilip meşe fıçılarda dinlendiriliyor.
 
Efe Sarı Zeybek Rakısı
Cumhuriyet dönemi rakı sofralarının zarafetini taşıyan Sarı Zeybek, meşe fıçılarda dinlendirildiği için pırıltılı açık sarı olan rengi, su ile karıştırıldıktan sonra alıştığımız rakı beyazı kıvamına dönüşüyor. EFE Alkollü İçecekler, Sarı Zeybek ile dönemin rakısını nesilden nesile aktarmayı hedefliyor, Cumhuriyet döneminin rakı adabını günümüze taşıyor.
Ege Bölgesi’nden temin edilen meşhur anason ile hazırlanan Sarı Zeybek’in en büyük özelliği meşe fıçılarda dinlendirilmesi. Fıçılarda bulunan gözeneklerden geçen hava, rakının olgunlaşmasını ve içerken meşe ağacından gelen hoş bir koku hissedilmesini sağlıyor. Bu özellikleri ile de çok saf ve yumuşak bir içime sahip olan Sarı Zeybek, sek olarak veya su ile karıştırıldığında, yemek öncesi ya da sonrası aperatifi olarak içilebiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv