Kalpten Adımlar’da coşku

Ege Artı Engelli Bireylerin Eğitimi ve Geliştirme Derneği tarafından “Farkında olmak, çözüm üretmenin İlk adımıdır” düşüncesinden yola çıkarak “Kalpten Adımlar” defilesi düzenlendi.

  • 0
  • 1.659
Kalpten Adımlar’da coşku
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Artı Engelli Bireylerin Eğitimi ve Geliştirme Derneği tarafından “Farkında olmak, çözüm üretmenin İlk adımıdır” düşüncesinden yola çıkarak “Kalpten Adımlar” defilesi düzenlendi.



Derneğin gönüllülerinden Eda Gönen ve Lal Muğlalı’nın önerisiyle hayata geçirilen ve kıyafet tasarımlarını Buşra Ösen Mesudiyeli üstlendiği defile, Folkart ana sponsorluğunda Ege üniversitesi Yusuf Vardar MÖTBE Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO, Bornova Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, CMS, Terbay, Toyota Borovalı, Nissan Borovalı, Mete Nisari, Norm Cıvata, EMOT, ARKAS, Sadık Grubu, Baydöner katkılarıyla hazırlanan ve sunuculuğunu Doc. Dr. Engin Deniz Eriş ile Peyvend Öksüz’ün üstlendiği gece Ege Artı Özel eğitim ve rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Kedi Grubu Ege Üniversitesi öğrencilerinin eşliğiyle yaptıkları danslarla başladı.  33 Özel Genç ve 33 azimli, özverili, yürekli gencin el ele birlikte çıktıkları defile duygusallığı zirveye taşıdı. Gecede kahkahalar da eksik olmadı ve özel çocukların sevimli hareketleri izleyenleri güldürdü.
ACI 2’nci sınıf öğrencileri Melis İnanç, Parla Karabağlı, Zeynep Karageldi, İlke Sude Kahyacı, Lara Mira Özyalçın, Aysu Öztürk ile 3’ncü sınıf öğrencileri Naz Kayın, İris Bolu, Ezgi Alkım, Talya Nisari, Elis Jimi, Ece Urun ile Ela Kiraz Taygun’dan oluşan dans gruplarının da gösterileriyle renk kattıkları etkinlikte konuşan Ege Artı Engelli Bireylerin Eğitimi ve Geliştirme Derneği Başkanı Yurdanur Özgür,  derneği kuruluş amacının; Özel çocukların yaşamda mutlu, sağlıklı, kendilerine güvenli olarak yetişmelerini sağlayarak, yaşam kalitelerini arttırmak, yaşamlarına artılar katmak olduğunu söyledi.  Sivil Toplum örgütlerinden olan derneklerin amaçlarına ulaşabilmeleri ancak gönüllülük ilkesi ile birlikte olan, omuz omuza çalışan destekçileri ile mümkün olabileceğini dile getiren Özgür, “Dernek olarak bu konuda kendimizi şanslı sayıyoruz. Eğitim gönüllülerinin her yıl artan destekleri ile daha fazla özel çocuğumuza ve gencimize ulaşmakta ve bu doğrultu da yeni plan ve projeleri hayata geçirmekteyiz. Sevindirici olan ise; çalışmalarımızı destekleyen, çevrelerinde farkındalık yaratmak için mücadele eden gençlerimizin giderek artması. "Farkında olmak ,çözüm, üretmenin ilk adımıdır." düşüncesinden yola çıkılarak "Kalpten Adımlar" defilemiz, İzmirli Gençlerimizin projesi olarak ortaya çıktı” dedi.
 
Etkinlik defilenin ardından Vasfi Cem Diren’in bir grup özel çocukla gerçekleştiği “Gülen Gözler” adlı fotoğraf sergisi açılışı ve kokteyl ile sürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv