Kanser Haftasında kansere karşı yürüyüş

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

Kanser Haftası kapsamında sağlık çalışanları ve halk Gündoğdu Meydanı’nda “Kansere karşı sağlığa yürüyelim!”sloganıyla bir etkinlik düzenledi.
      
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ayşenur Oktay yaptı. Oktay, kanserden korunma, erken tanı ve kanser tedavisinin üzerinde durarak, “Sadece kadınlara değil erkeklere de kanser farkındalık programları yapılmalı. Bu savaşı hep birlikte atlatacağız. Umuyorum kanserin olmadığı ortamlarda birlikte yaşayacağız” dedi.
Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu ise, “Ege Üniversitesi’nin kanserle ilgili ciddi ve önemli çalışmaları bulunuyor. Üniversitemizin kanser tedavisiyle ilgili de yoğun çalışmaları var. Erken teşhis için halkın duyarlılığı büyük önem taşıyor” diye konuştu.
 
Etkinliğe katılanlar, konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Meydana yaklaşıldığında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün ardından meydana gelindiğinde ise etkinliğe katılanlar yürüyüş boyunca ellerinde taşıdıkları balonları alkışlarla gökyüzüne bıraktılar.İzmir (Ege Ajans/ Özge Aydıner-Evren Kızılağaç- Burhan Tarhan- Kader Teker)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv