Kanserden korkma, geç kalmaktan kork

  • 0
  • 913
Yazı Boyutu:

Türk Kanser Araştırma Ve Savaş Kurumu İzmir Şubesi  (TKASK) 81. İzmir Enternasyonel Fuar’ında halkla buluştu. TKASK Başkanı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşenur Oktay ve onkoloji konusunda uzman hekimler  ziyaretçilerin kanserle ilgili sorularını yanıtladı
 
Prof. Dr. Ayşenur Oktay, Sigara ve alkol ürünlerinden uzak durmanın kanserden korunmada önemli etkiye sahip olduğunu belirterek, “Aşırı güneş ışınlarından sakınarak, beslenme alışkanlıklarına, yasam tarzına dikkat ederek, düzenli spor yaparak ve kansere yol açan enfeksiyonlardan korunarak kanser önlenebilir” diye konuştu.
Prof. Dr. Oktay, “En çok görülen kanser türü meme kanseri, kalın barsak kanseri, rahim kanseri, prostat kanseridir. Kişilerin kendi kendine muayenesi, kontrol muayeneleri ve taramalar ile erken tanı mümkündür, böylece hastalıklar daha erken yakalandığından tedavi şansı da artmaktadır. Şikayeti olmayanlar bile düzenli doktor kontrolleri yaptırmalıdır” dedi.İZMİR (Ege Ajans/ zde Özkütük-Sonay Sarı)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv