Kansere Dikkat Çekmek İçin Bir Araya Geldiler

Özel Tınaztepe Hastanesi 1- 7 Nisan Kanser Haftası kapsamında tedavisi devam eden ve biten hastalarla farkındalık buluşması gerçekleştirdi.

  • 0
  • 862
Kansere Dikkat Çekmek İçin Bir Araya Geldiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Tınaztepe Hastanesi 1- 7 Nisan Kanser Haftası kapsamında tedavisi devam eden ve biten hastalarla farkındalık buluşması gerçekleştirdi. Erken teşhisin önemine dikkat çekilen toplantıda rutin kontrollerin ihmal edilmemesi ve kanserden korkmamak gerektiği söylendi.
 
Özel Tınaztepe Hastanesi, herkesi korkutan çağın hastalığı kanser hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Geçtiğimiz gün halka açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikte kanser ile ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiği, doğru tedavinin nasıl olacağı ve ne sıklıkta kontrol yapılması gibi birçok konuda bilgilendirmede bulunuldu. Kanserin tanı ve tedavisindeki her evre hakkında bilgi verilen etkinlikte, kanser sürecinin psikolojik boyutu ve kanserle başa çıkma yöntemleri, kanserde doğru ve sağlıklı beslenmenin önemine de değinildi.   

Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi ve Onkolojik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. A. Serhat Gür, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Salahattin Sanal, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Petekkaya, Dahiliye Uzmanı Dr. Mine Tijen Dönmez, Diyetisyen Pınar Ongun ve Psikolog Seyran Güneş’in konuşmacı olduğu etkinlikte hasta ve yakınları genel bilgilendirmenin yanı sıra merak ettikleri tüm soruları da sorma imkanı buldu.  
 
“ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”
Etkinlikte konuşan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Salahattin Sanal, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, "Kanser, tedavisi mümkün olmayan bir hastalık değil. Ancak bu noktada hastalara önemli görevler düşüyor dedi.
Geçmiş yılların aksine kanser hastalarının yaşam kalitesini bozmayacak şekilde tedavilerin uygulandığını ve yeni yöntemlerin daha başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını kaydeden Prof. Dr. Sanal, “Günümüzde kanserle ilgili bilgiler hızla ilerliyor. Moleküler biyoloji ve kanser genetiğinde olan bilgilerin varlığı bize yön vermekte. Kanser tanısıyla ilgili laboratuvar ve teknolojik gelişmeler de önem taşıyor. İlaç teknolojileriyle ilgili gelişmeler ve bunların tedaviye aktarılması zorlu hastalık sürecinde fayda sağlıyor. Günümüzde kanser tedavilerindeki başarının en önemli faktörü kanser hücresinin biyolojisine yönelik tedavilerin artmasıdır. Bunlara ek olarak gelişen cerrahi teknikler ve radyoterapi ile ilgili teknolojik gelişmeler de tedavi sürecinde önemli katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Sanal, kanser tedavisinin zorlu bir süreç olduğunu, bu sürecin de doktor, hasta ve hasta yakınları üçgeninde kurulacak işbirliğiyle kolaylaşabileceğini söyledi.
 
CERRAHİ YÖNTEMLER OLUMLU ETKİ YARATIYOR
Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi ve Onkolojik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. A. Serhat Gür de kanser tedavisinde uygulanan cerrahinin hastanın tedavisi ve yaşam konforu için olumlu etki yaratacağını belirterek toplumda var olan "Tümöre bıçak değerse yayılır" inanışının tamamen yanlış olduğunu söyledi. Özellikle erken dönemde tanı konmuş meme, kolon, pankreas, tiroid ve mide gibi birçok kanser türünde cerrahinin öncelikli tedavi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Gür, ileri evrede yapılan ameliyatların tedavi amacından çok hastanın yaşam konforunu artırmak için uygulandığını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv