Kanseri Yendi, Zurnaya Üfledi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kazım Çağlar adlı hastaya 10 yıl önce sağ akciğerinde, 1,5 yıl önce de sol akciğerinde “Akciğer Kanseri” teşhisi konuldu.

  • 0
  • 693
Kanseri Yendi, Zurnaya Üfledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kazım Çağlar adlı hastaya 10 yıl önce sağ akciğerinde, 1,5 yıl önce de sol akciğerinde “Akciğer Kanseri” teşhisi konuldu. Her iki akciğerinin tamamının alınması yerine kanserli kısımların çıkartılarak akciğerlerinin korunmasını sağlayan “Sleeve Rezeksiyon” denilen özel bir cerrahi yöntem ile ameliyat geçirdi ve aldığı kemoterapi tedavisiyle kanseri yendi.
 
Manisa- Turgutlu ilçesinde yaşayan ve yıllardır Tarım Bakanlığı’na bağlı bir mehter takımında zurna üfleyerek geçimini sağlayan 67 yaşındaki Kazım Çağlar, akciğer kanseri olduğunu öğrenince büyük bir aşkla bağlandığı enstrümanından nefes yetersizliğinden dolayı ayrı kalacağını düşündü. Ancak Göğüs hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan ve ekibi tarafından uygulanan “Sleeve Rezeksiyon” denilen ameliyat tekniği ile Çağlar, hem kanseri yendi hem de çok sevdiği zurnasından ayrılmadan hayata yeniden bağlandı.
 
Tıp Literatüründe Nadir Görülen Bir Vaka… 
Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabilen “Sleeve Rezeksiyon” tekniğinin akciğer dokusunu koruyan, ameliyat sonrasında yan etkileri azaltan ve hastaların hayat konforunu arttıran bir yöntem olduğunu belirten Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kenan Can Ceylan “Hastamıza ilk müdahaleyi 2007 yılında yaptık ve “Sleeve Rezeksiyon”  yöntemini kullanarak sağ akciğerin tamamının alınması yerine sadece kanserli olan bölgeyi alarak sorunsuz olan kalan akciğer kısımlarını korumayı başardık. Başarılı bir ameliyat ve sonrasında Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu tarafından uygulanan kemoterapi ile sağlığına kavuşan hastamız bu ameliyattan 8 yıl sonra bu kez de sol akciğerinde de kanser dokusu tespit ettik ve aynı cerrahi yöntemi uyguladık. Böylece hastamız hem sağlığına kavuştu hem de nefesini koruma şansımız oldu. Hastamıza ilk ya da ikinci ameliyatta eski sistemi uygulayıp hastanın sağ ya da sol akciğerinin tamamını alsaydık severek yaptığı işi olan zurnayı bir daha üfleyemeyecekti. Bizim amacımız hastayı kanserden kurtarmanın yanı sıra hayat konforunu koruyarak yaşama bağlamak. Ayrıca hastamız tıp literatürü incelendiğinde kanser nedeniyle hem sağ akciğerine hem de sol akciğerine “SLEEVE Rezeksiyon” denilen bu çok özel ameliyat tekniğinin başarı ile uygulandığı dünyadaki nadir hastalardan biridir.” dedi.
 
Nefesime ve Zurnama Kavuştuğum İçin Çok Mutluyum…
Mesleğine devam etmesi için doktorlarının akciğerinin tamamını almak yerine bu yöntemle sadece kanserli kısmın alınmasıyla hayata yeniden dönen Kazım Çağlar, iki kez kanserden kurtulmasını sağlayan doktorlarına zurna resitali sunarak teşekkür etti. Çağlar “Doktorlarım sayesinde yeniden doğdum. Onlara çok teşekkür ederim. Zurna çalmak benim hayatımdaki her şeyim. Nefesime ve zurnama kavuştuğum için çok mutluyum.” dedi.
 
Ekibimizin Mutlu Sonlara Vesile Olması Gurur Vericidir… 
Göğüs Hastanesi olarak Türkiye genelinde önemli gelişme ve başarılar kaydettiklerini belirten Hastane Yöneticisi Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Kanser ve Göğüs Cerrahisinde ekibimiz her geçen gün yeni başarılar elde ediyor ve bu hastamızda olduğu gibi mutlu sonlara vesile oluyorlar. Bu tarz hayata yeniden dönüş hikâyeleri ile hastalarımızın mutluluğunu paylaşmak bizler için gurur vericidir. Kanser tedavisinde gerek cerrahi gerekse Radyoterapi ve Kemoterapi gibi hizmetlerle öncü bir merkez olmanın sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Hastamıza geçmiş olsun diyor tedavisinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.​

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv