Kapanışa Oberon Trıo imzası  

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali, dün gece Çeşme Kalesi’nde yapılan Oberon Trio Konseri ile sona erdi.

  • 0
  • 475
Kapanışa Oberon Trıo imzası   
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali, dün gece Çeşme Kalesi’nde yapılan Oberon Trio Konseri ile sona erdi. İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen konserde Henja Semmler (keman), Antoaneta Emanuilova (viyolonsel) ve Jonathan Aner’den  (piyano) oluşan Oberon Trio, Joseph Haydn’ın La minör Hob. XV:23 Trio’sunu, Ludwig van Beethoven’ın sol majör "Ich bin der Schneider Kakadu" Varyasyonunu, Toshio Hosokawa’nın Trio’sunu ve Robert Schumann’ın Fa majör op.80 Trio’sunu seslendirdi.
         
Eleştirmenlerin "Büyüleyici olgunluğunu ve stil hâkimiyetini kanıtlayan muazzam yorumlama yeteneklerine sahip topluluk” şeklinde övdüğü Oberon Trio, olağanüstü uyumları, sahne hâkimiyetleri ve izleyicileri ile kurdukları samimi diyalogla gönülleri fethetti. Büyüleyici teknik becerileri, olağanüstü enerjileri ve sevilen eserlere getirdikleri ustalıklı yorumla her türlü övgüyü hakettiklerini kanıtlayan kemancı Henja Semmler, çellist Antoaneta Emanuilova ve piyanist Jonathan Aner’den, 32. Uluslararsı İzmir Festivali’ne yakışan bir kapanışa imza atarken arkalarında yeni bir hayran kitlesi bıraktı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv