Kapı kilitleriyle hayal dünyasına yolculuk

  • 0
  • 736
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer’in “Kapı Kilitlerinin Dili” isimli kişisel fotoğraf sergisi Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı.
 
Yrd. Doç. Dr. İmançer’in 16. Kişisel sergisine ilgi yoğun oldu. Sergide toplam 49 fotoğraf bulunduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, son beş yılda yurt içi ve yurt dışından, dijital fotoğraf makineleriyle yakın plan çekimlerle elde edilen fotoğrafların sergiyi oluşturduğunu söyledi.
Her türlü kilidin kişiler üzerinde farklı etkileri olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, herkes kendini sorguladığında o kilitlerle olan yaşanmışlıklarının acılara, hüzünlere, sevinçlere ve çok farklı şeylere rastlandığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer: “Kilitlerin durumu ortama göre değişir. Hapishanede, kendi evinizde ve dış mekanda hep farklıdır. Resimleri çekerken de böyle bir bakış açısıyla yaklaştım” dedi. Her kilidin bir hikayesi olduğunu ve serginin bu hikayelerin bütününden oluştuğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer; birisinin kendisini hapsettiğini, birisinin namus kavramını, birisinin yıpranmışlık görüntüsünü anlatan kilitleri sergilediğini belirtti.
 
Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer: “Hayatımızın her anında farkında olmadan yanımızda bizimle birlikte yaşlanan kapı ve onun üzerindeki kilitler ile yaşıyoruz. Birçok sırrımızın olumlu ve olumsuzluklar içindeki hayat serüvenimizin tanığıdır onlar. Konuşmazlar, fakat üzerlerindeki doku ve kullanım biçimlerinden kaynaklanan yaşanmışlıklarının en iyi göstergeleri olarak karşımızda dururlar. Bizimle birlikte yaşlanan bu sırdaş dostlarımızın şahit oldukları birçok anıları vardır. Onlarla konuşmak dinlemek veya görmek adına çekilen fotoğrafların yorumlamak gerekir” diye konuştu.
“Kapı Kilitlerinin Dili” adlı fotoğraf sergisi 22 Mayıs 2012 tarihine kadar Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde izlenebilecek. İZMİR(Ege Ajans/Serdal Gündoğdu)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv