Karabağlar otizmin farkında

  • 0
  • 770
Karabağlar otizmin farkında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tüm dünyada kabul edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliklerine ayrı bir önem veren Karabağlar Belediyesi, 5 yıldan bu yana otistik çocuklara eğitimlerini rahatlıkla yapabilmeleri için spor tesislerini açıyor. ODER (Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği) ile birlikte tesislere gelen çocuklar tedavinin en önemli parçası olan hareket eğitimini de yaparak branşlaşıyor.

Karabağlar Belediyesi’ne ait Mimkent Şehit Pilot Gürcan Ulucan Spor Tesisleri’nde ODER'in 6 spor eğitmeni, ikili ve üçer kişiden oluşan gruplara, haftada 2 gün birer saat eğitim veriyor.  Programa katılan 70 otistik çocuk, aldıkları eğitim sayesinde büyük gelişme kaydetti ve branşlaşmaya başladı. Hareket becerileri gösteren istasyon çalışması ile spora başlayan çocuklar, masa tenisi,  badminton, bisiklet, atletizm ve basketbol gibi farklı spor dallarına yöneldi.

Mutlu oluyorlar
Otistik çocukların aileleri ise spor eğitimine başladıktan sonra çocuklarındaki gelişmeyle çok mutlu olduklarını belirtirken, bu fırsatı yaratarak çocuklarına kayıtsız destek veren,  onlara haftanın 2 günü tesislerini açan Karabağlar Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Selvitopu'na teşekkür ettiler.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv