Karabağlar’da dar gelirliye sıcak çorba servisi

  • 0
  • 662
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıl hizmeteaçtığı aşevini büyüttü. Bozyaka Pazaryeri Sosyal Kompleksi’ndeki aşevinde hersabah vatandaşlara ikram edilen sıcak çorbadan artık daha fazla kişi yararlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Bozyaka Pazaryeri’ndeki aşevindebaşlayan sıcak çorba ikram servisi, Cennetçeşme ve Limontepe’ye de taşındı. Dağıtımnoktalarında sabah saatlerinde yapılan çorba servisleri, dar gelirlivatandaşların içini ısıttı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçeninfarklı semtlerinde aşevi dağıtım noktalarının artırılarak daha geniş kesimeulaşılmasını hedeflediklerini belirtti.

Toplumsal dayanışmanın kültürümüzdeki engüzel örneklerinden biri olan aşevi geleneğini Karabağlar’da yaşattıklarınıbelirten Kürüm, “Aşevimizde ve ona bağlı çorba dağıtım noktalarında yılın 365günü sabah 06.00 ile 10.00 saatleri arasında vatandaşlarımıza sıcak çorbaservisi yapıyoruz. İlk aşamada Bozyaka Pazaryeri Sosyal Kompleksi’nde çorbaikramı başlatmıştık. Bu hizmetimiz Cennetçeşme ve Limontepe’deki dağıtımnoktalarına da taşındı. Her sabah 200’ü aşkın kişi sıcak çorbasını ücretsizolarak içebiliyor” diye konuştu. 

İKRAMLAR VE DAĞITIM NOKTALARI ARTACAK
Sıcak çorba hizmetinin önümüzdekigünlerde Eskiizmir, Karabağlar gibi ilçenin farklı noktalarında da verileceğinibelirten Kürüm, daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Kürüm, “Amacımız sosyal dayanışmayı güçlendirmek. Halkımızın bunaihtiyacı var. İstiyoruz ki ihtiyacı olan insanlar, hiç değilse sıcak bir çorbaiçerek güne başlasınlar” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Arşiv