Karabağlar’da yenilenen imar planları hayata geçiyor

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yenilenen imar planlarına göre yapımına başlanan Muammer Akar Mahallesi’ndeki inşaatın temel atma törenine katıldı.

  • 0
  • 263
Karabağlar’da yenilenen imar planları hayata geçiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yenilenen imar planlarına göre yapımına başlanan Muammer Akar Mahallesi’ndeki inşaatın temel atma törenine katıldı. Bu temel atmanın diğer yerleşim alanları için örnek oluşturacağını belirten Selvitopu “Bu örnekler çoğaldıkça Karabağlar daha düzenli ve sağlıklı bir kent yapısına kavuşacak” diye konuştu.
 
Karabağlar Belediyesi’nin daha sağlıklı bir kent oluşturmak adına etap etap yenilediği imar planları hayata geçirilmeye başlandı. Bu kapsamda Muammer Akar Mahallesi’nde 4 katlı 3 binanın temeli atıldı. Yenilik İnşaat'ın ortağı olduğu proje sayesinde Karabağlar halkı deprem yönetmeliğine uygun, otoparklı,  daha yeşil ve rahat bir yaşam alanına kavuşacak.

Başkan Selvitopu, "Diğer yerleşim alanları için de örnek olacak" 
Bu bölgede yaptıkları çalışmalar ile imar planlarını yenilediklerini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Bu imar planlarını yenilemekteki amacımız kentin yenilenmesini sağlamak. Yani 20-30 yıllık binaların yıkılıp yeniden yapılanmasını teşvik eden bir planlamayı gerçekleştirdik. Bugün buradaki temel atma da bu planın bir başlangıcı. Bu aynı zamanda Karabağlar İlçesi ve bu bölgedeki diğer yerleşim alanları için de iyi bir örnek olacak ve bu örnekler çoğaldıkça Karabağlar daha düzenli ve sağlıklı bir kent yapısına kavuşacak. Firma tarafından 1 yıl sonra biteceği öngörülüyor. Bittiği zaman da bu sevinç özellikle daire sahipleri için çok daha farklı olacak diye tahmin ediyorum. Bizim için de en önemli nokta bu; yani yaşayanların mutlu olması." diye konuştu.
 
Yenilik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Çağlayan Bingöl ise Karabağlar Belediyesi’nin yaptığı imar değişikliği sayesinde daha rahat bir inşaat alanı yaptıklarını belirterek “Çevrede 4 katlı binaların arasından sıyrılıp karanlık odası olmayan daha ferah 12 katlı bir bina yapıyoruz. 3 binanın birleşmesiyle elde edilen 1271 metrekarelik arsa içerisinde binamızı 360 metrekarelik alana oturttuk. Geri kalan alanda daha rahat ve nefes alan, ferah bir yaşam alanı sağladık. Bu bölgede depreme dayanıklı, otopark sorunu olmayan, çift asansörlü, merkezi sistemli, sıcak su sistemi dahi merkezi sistem olan yeni nesil bir bina inşa ediyoruz. Biz bu projemizi Karabağlar'ın diğer mahallerinde de uygulamak istiyoruz." dedi
 
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Çağlayan Bingöl ve diğer konuklar butona basarak binanın temelini attılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv