Karabağlar'ın üç köyü turizme kazandırılacak

  • 0
  • 959
Yazı Boyutu:

CHP Karabağlar belediye başkan adayı MuhittinSelvitopu, İzmir'in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi olan Karabağlar'ınUzundere, Kavacık ve Trazlı köylerini turizme kazandıracaklarını söyledi.Kavacık'ı ziyaret eden Selvitopu "iyileştirme ve geliştirme" projesikapsamında Şirince köyünü örnek alarak çalışmaları yürüteceklerini söyledi.Özellikle Kavacık'ta yetişen üzümün tüm dünyaya tanıtılması için seferberolacaklarını vurgulayan Selvitopu,  üretici dostu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ninbölgenin üzümünü de değerlendirmesi için Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikteçalışacaklarının müjdesini verdi.  

CHP Karabağlar belediyebaşkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, meclis üyesi adayları,gençlik kolları üyeleri ve bir grup partiliyle birlikte Kavacık Köyü'nü ziyaretetti. Muhtar Şinasi Köse ve köy sakinleriyle kahvehane toplantısı yapanSelvitopu sorunları dinledi. Gençlerin sportif çalışmalardan yararlanacağı sporsalonları, kadınların el ürünlerini değerlendirebileceği mekanlar, otobüslereek sefer konulması gibi taleplerin yanı sıra kadastro ile ilgili yaşadıklarısıkıntıları paylaşan Kavacıklılar CHP'li adaydan destek buldu. 

Kavacık Muhtarı Şinasi Köseüzümüyle ünlü köyde yaklaşık bin kişinin yaşadığını, 250 üreticinin yıldaortalama bin 200 ton üzüm yetiştirdiğini söyledi. Bölge halkı açısından üzümünçok ciddi geçim kaynağı olduğunu, yıllar önce yurtdışına ihracatınıngerçekleştiğini ancak şimdi ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten ŞinasiKöse, Muhittin Selvitopu'ndan bu konuda da destek istedi. 

Muhtar Köse ve köysakinlerini tek tek dinleyen Muhittin Selvitopu ise notlar alarak sorunlarınçözümü konusunda çalışma başlatacaklarının sözünü verdi. Semt merkezlerioluşturarak ve çok amaçlı kompleksler yaparak köydeki taleplerinkarşılanacağını belirten Selvitopu Kavacık gibi Uzundere ve Trazlı köylerininde turizme kazandırılacağı müjdesini verdi.


Üreticinin yüzü gülecek
CHP'li aday şöyle konuştu: "Bugüne kadar halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla yaptığımıztoplantılarda ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ilçemizin sorunlarını yerindetespit ettik. Karabağlar'ın sorunlarını oldukça önemsiyoruz ve bize görevverilmesi halinde de iyi bir kadro oluşturarak bu sorunları giderecekçalışmaları başlatacağız. Kavacık üzümünün kalitesini herkes bilir. Eşi,benzeri yok. Bölgede yetişen ve ciddi bir geçim kaynağı olan üzümün dünyacatanınması için çalışmalarımız olacak. Yıllar önce Konak Belediyesi'nde görevyaparken bu bölgelere önemli hizmetlerde bulunduk. Dolayısıyla bölgeyi çokyakından ve iyi bilen biriyim. Ayrıca ben harita ve kadastro mühendisiyim vekadastro ile ilgili yaşadığınız sorunların çözümüne de katkıda bulunurum.Üretici dostu İzmir Büyükşehir Belediyesi çeşitli bölgelerdeki üreticilerinürünlerini değerlendiriyor. Kavacık'ta da bu neden olmasın? Sayın BaşkanımızAziz Kocaoğlu ile birlikte bölgedeki üreticilere de destek olacağız. Yerelyönetimler olarak üreticinin yanında olacağız." dedi.

 Karabağlar'da turizme deönemli katkılarda bulunacağını belirten Muhittin Selvitopu özellikle Uzundere,Kavacık ve Trazlı köylerinde de turizm potansiyelinin olduğunu, bu konuda daönemli adımlar atacaklarını söyledi. Selvitopu, "İyileştirme ve geliştirmeprojeleriyle bu bölgelerimizi Şirince modelinde olduğu gibi turizmekazandıracağız. Konaklama, barınma hizmetlerinin yanı sıra aile bireylerinin elürünlerini değerlendirebileceği stantları hizmete açacağız." diye konuştu.

Selvitopu ayrıcaKarabağlar'ın muhtarlarıyla periyodik olarak toplantılar yapacaklarını vesorunların takipçisi olacaklarını söyledi. Yoğun bir gündeme imza atan CHP'lilerakşam saatlerinde de mobilyacı esnafıyla toplantı gerçekleştirdi. Ardından daAşık Veysel Mahallesi sakinleriyle kahvehane toplantısına katıldı. Buradasorunları dinleyen ve çözüm konusunda bilgilendirmelerde bulunan CHP'liler sonolarak da Akşehir-Yunak-Sultandağı Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneğitarafından düzenlenen programa katıldılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv