Karaburun’a “kadın” çıkarması

Yerel seçimlerin sonrasında göreve gelen İzmir’in kadın belediye meclis üyeleri ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonları üyeleri, 3. Çalıştay için Karaburun’da buluştu.

  • 0
  • 620
Karaburun’a “kadın” çıkarması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadınların başta yerel yönetimler olmak üzere toplumun her alanında etkin ve örgütlü olmalarını amaçlayan Eşit Yaşam Derneği’nin 3’üncü Kadın Çalıştayı Karaburun’da gerçekleştirildi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya dernek üyelerinin yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç katıldı.
i
Çalıştayın açılışında konuşan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar yürüten Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları ve Eşitlik Birimleri Çalışma Komitesi’nin sekretaryasını üstlendiklerini belirterek, “Bugün Karaburun’da bir kadın belediye başkanımızın misafiri olmaktan çok mutluyuz. Kadınların yerel ve genel siyasetteki ağırlıkları arttıkça, pek çok sorunumuzun daha kolay çözüme kavuşacağını biliyoruz.” dedi.
 
“KADINLARIMIZIN EKMEĞİNİ BÜYÜTÜYORUZ” 
Dernek üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da, 10 bin 759 nüfusu ile İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun’un 415 km2 yüzölçümü ile İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirtti. Erdoğan, kısıtlı olanaklarını en yüksek verimlilikle kullanarak başta köylerde yaşayan kadınların gelirlerini artıracak çalışmalara ağırlık verdiklerine dikkat çekerek, “Kadınlarımızın ekmeğini büyütecek, onlara gelir sağlayacak çalışmalara öncelik tanıyoruz.” dedi.
Çalıştayın ardından Nergis Kafe’de düzenlenen öğle yemeğine katılan kadınlar, ilçeye özgü yöresel yemeklerden tatma fırsatı buldu. Daha sonra Keçi Peyniri Mandırası ve Seramik Atölyesi’ni ziyaret ederek kadın istihdamına yönelik çalışmaları yerinde gözlemleyen katılımcılar, Başkan Erdoğan’a konukseverliği için teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv