Karaciğer cerrahisinin dünyaca ünlü hekimleri DEܒde biraraya gelecek

  • 0
  • 712
Karaciğer cerrahisinin dünyaca ünlü hekimleri DEܒde biraraya gelecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi; 28-30 Mayıs 2015 tarihinde dünyanın 20 ülkesinden söz sahibi katılımcıların üç gün süre ile son gelişmeleri ve deneyimlerini paylaşacağı “Hepatobilier Cerrahide İleri Uzmanlık Uluslararası Sempozyumu”na evsahipliği yapacak. 

İlki 1987’de Paris’te gerçekleştirilen ve 28 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde otorite isimlerin katılımı ile düzenlenen uluslararası sempozyum, Türkiye’de ilk kez bu yıl DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun ev sahipliğinde İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalarının cerrahi tedavisini içeren “Hepatopankreatobilier Cerrahi” alanında 20. Yüzyılda dünyanın öncü isimleri arasında yer alan Profesör Doktor Henri Bismuth’un başkanlık yaptığı bu önemli organizasyon, yerli ve yabancı uzmanlar arasında bilgi alışverişini güçlendirecek. Prof. Dr. Jan Lerut gibi duayen isimlerin yer alacağı etkinlikte, son gelişmeler ve değişik olgu örnekleri değerlendirilecek. Etkinliğe 28’i yabancı, 17’si Türk toplam 45 hepatopankreatobilier cerrahi uzmanı katılacak. Sempozyum boyunca 37 konuşma yapılarak deneyimler paylaşılacak.  

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv