Karagenç, “Türk Halk Müziği alanında yetenekli öğrencileri keşfetmek istiyoruz”

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen “İzmir Liselerarası Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması”nın yarı final seçmeleri başladı.

  • 0
  • 2.004
Karagenç, “Türk Halk Müziği alanında yetenekli öğrencileri keşfetmek istiyoruz”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen “İzmir Liselerarası Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması”nın yarı final seçmeleri başladı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Salonu’nda gerçekleştirilen yarı final seçmelerine, İzmir genelindeki liselerden 125 öğrenci katılıyor. Bu yıl birincisi düzenlenen yarışmanın jürisinde; İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Gökçe Yılmaz, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim görevlileri Senem Ersin Genç, Ali Hikmet Gökçen, Mahmut Karagenç, Fikret Döğücü, Yusuf  Kemal Zülal ve Oğuzhan Turan yer alıyor.

“İzmir Liselerarası Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması” ile ilgili bilgi veren Mahmut Karagenç, “Yarışmanın hedefi; Türk Halk Müziği alanında yetenekli öğrencilerin keşfedilerek bu gençlerin müziğe teşvikini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda halk müziğine yeni sesler kazandırmak gibi bir hedefimiz var. Türkülere ilginin azaldığı bu dönemde yarışmaya olan yoğun katılım bizi mutlu etti” dedi.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçılarının da jüride yer alacağı final yarışması halka açık olarak 30 Nisan 2018 tarihinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Profesyonel ses-ışık sistemi ve profesyonel orkestra eşliğinde yapılacak olan yarışmanın erkek ve kadın birincilerine solist-demo single albüm yapılacak. İkinci ve üçüncülere bağlama hediye edilecek.
Semih Sezer-Emre Tezcan   İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv