KARBİS çok sevildi

  • 0
  • 721
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi’nin, Türkiye’nin ilk ciddi uygulaması olan kiralık bisiklet sistemiKARBİS’e gösterilen ilgi tahminleri alt üst etti. Kuruluş aşamasında yıllık2.500 kişinin üye olması hedeflenen sisteme kyıat yaptıranların sayısı, altı ayiçerisinde 7 bin kişiye ulaştı.
 
Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtenKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka Sahili’nde 19 kilometrelikbisiklet yolu bulunuyor. Vatandaşlarımız bisikletle sahilde gezmeyi çok sevdi.Uygulamanın bu denli ilgi görmesi doğru işler yaptığımızı gösteriyor.  Yoğun talebi karşılamaya dönük çalışmalarımızise, devam ediyor“ dedi. 

Kiralıkbisiklet sistemi KARBİS, geçtiğimiz Ocak ayında altı istasyonda 65 bisiklet ileçalışmaya başladı. Kredi kartı ile otomatik alınıp, yarım saati 25 kuruş, ikisaatliği ise bir TL ücretle çalışan sistemde, vatandaşlar aldıkları bisikletiistediği istasyona bırakabiliyor. CPS ile sürekli bilgisayardan kontrol edilenbisikletlerin her gün bakım ve onarımları da yapılıyor. KarşıyakaSahili’nden İzmir Kuş Cenneti’ne kadar bisiklet yolunun olması kullanımını daarttırıyor. Özellikle hafta sonları, sahil KARBİS’i kullanmak isteyenlerinakınına uğruyor. Gelen bu yoğun talebi karşılamak üzere kolları sıvayanKarşıyaka Belediyesi, bisiklet sayısını arttırmaya hazırlanıyor. 

KARBİS’in SürdürülebilirEnerji Eylem Planı’nın bir parçası olduğunu hatırlatan Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak, “Kentimizde hava kirliliğinin azaltılmasına yönelikhazırladığımız KARBİS sadece bir çevre projesi olarak değerlendirilmemeli.Bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak, aynı zamanda, vatandaşlarımıza sporyapma imkanı da sunuyoruz. Sabahları, evlerinden vapur iskelelerine ulaşımnoktasında da talep gören KARBİS’le alternatif ulaşımı da teşvik etmişoluyoruz. Pek çok yönüyle Karşıyaka’ya ve Karşıyakalılara, böyle bir hizmetveriyor olmak, bizi de mutlu ediyor. İlk yıl için hedeflediğimiz rakamları, ilkaltı ayda neredeyse üçe katlamış olmamız, Karşıyakalıların da, bu hizmettenduyduğu memnuniyeti gösteriyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv