KARGEM'den tercih desteği

  • 0
  • 621
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, kısa adı KARGEM olan Karşıyaka GençlikMerkezi’nde sınavlara hazırladığı öğrencileri tercih sürecinde de yalnızbırakmıyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki KARGEM öğretmenleriBelediye Hizmet Binası’nda öğrencilerin aldığı puanlara göre tercihleriniyapmaları konusunda ücretsiz hizmet veriyor.

 

Üniversite sınavlarına girip, aldığı puan ile hangi okulagideceği konusunda kararsız kalan öğrencilere, puan türlerine göre alternatifseçenekleri gösteren rehber öğretmenler, okul ve meslek seçimlerinde yardımcıoluyor. Anadolu liseleri ve meslek liselerine başvurularda da, bölgedekiokulların geçtiğimiz yıl aldığı puanları hakkında, öğrenci ve veliler, görevliöğretmenler tarafından bilgilendiriliyor. Öğrencinin geleceği için doğruseçimin çok önemli olduğunu belirten rehber öğretmenler, “Öğrencininbeklentileri, velilerin talepleri ve aldığı puanları karşılaştırıyoruz. Enuygun okul seçenekleri konusunda bilgilendiriyoruz. Hatalı seçimde hem kayıtkazası yaşanabilir, hem de öğrencinin istemediği bir bölüm olursa okuldasıkıntılar yaşanır. Öğrencilere en uygun alternatif seçenekleri gösteriptercihi kendilerine bırakıyoruz“ dedi.

Okul seçiminde yeterli bilgileri olmadığındanyakınan öğrenciler ise, uygulamadan duydukları memnuniyeti, “Planladığımız okulvardı, ancak aldığımız puan sonrası taleplerimiz değişmeye başladı. En uygunokul konusunda kararsızdık. Verilen hizmet bize yol gösterici oldu. KarşıyakaBelediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye dile getiriyor.  

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv