Karşıyaka parklarına 300 bin çiçek

  • 0
  • 805
Karşıyaka parklarına 300 bin çiçek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya başlayan Karşıyaka Belediyesi, Bayındır ve Ödemiş’teki kooperatiflerden 270 bin adet çiçek satın aldı. Belediyenin kendi üretimleriyle birlikte toplam 300 bin çiçek, Karşıyaka’nın parkları, cadde, sokak ve refüjlerini süsleyecek. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hem ilçemizi çiçeklerle süslemeye hem de köy kooperatiflerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

270 BİN ÇİÇEK ALINDI

Kenti güzelleştirmek ve köy kooperatiflerine destek olmak amacıyla, kooperatiflerden çiçek alımı yapan Karşıyaka Belediyesi, bu kış mevsimi için de Bayındır ve Ödemiş’ten satın aldığı 270 bin adet çiçekle kentin her noktasını rengârenk süslemeye başladı. Çuha, godetya, sıklamen, aslanağzı ve menekşeler, ilçe genelinde toplamda 1 milyon 205 bin metrekarelik 315 park, yeşil alan ve refüjlere dikilecek.

BELEDİYE MENEKŞE ÜRETTİ
Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi imkânları ile ürettiği 30 bin adet menekşeyi de toprakla buluşturmaya başladı. Belediye seralarında üretilen çiçeklerin özel bakım yöntemleriyle korunduğu ve kış boyunca ilçenin dört bir yanını süsleyeceği belirtildi.

YEŞİL ALANLAR ARTACAK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kooperatiflerden aldığımız çiçeklerle hem köylerimize destek oluyoruz hem de Karşıyakamızı rengârenk çiçeklerle süslüyoruz. Daha temiz daha güzel bir Karşıyaka yaratmak için çiçek alımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Kentin güzelleşmesinin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Yeşil alan oranımızı artırmaya, daha çok alana ağaç dikmeye ve kentimizi yılın her döneminde çiçek gibi yapmaya özen göstereceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv