Karşıyaka'da 1 Mayıs coşkusu

  • 0
  • 608
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nütaşeron ve sendikalı işçilerle birlikte kutladı. Belediye binası önündetoplanan bine yakın personelle kucaklaşan Akpınar, Karşıyaka Çarşısı’ndan, İskeleyekadar yapılan yürüyüşte de belediye çalışanlarını yalnız bırakmadı. BaşkanAkpınar “Makam için değil, halk için çalışacağız. En yüce değer olan emeğinhakkını vereceğim. Karşıyaka için birlikte hizmet edeceğiz” dedi. Akpınar, 1Mayıs için düzenlenen moral konserinde de işçilerle birlikte marş söyledi.  

BİN KİŞİ KATILDI
1 Mayıs’ıkutlamak için sabah erken saatlerde belediye önünde toplanan çalışanlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti. İşçiler “Yaşasın 1 Mayıs, Taşeron sistemiistemiyoruz, Susma haykır taşerona hayır” pankartları taşıdı. Belediye binasıönünden başlayan yürüyüş, Çarşı içinden İskeleye kadar devam etti. Yaklaşık binkişinin katıldığı yürüyüş boyunca marşlar söylendi, sloganlar atıldı. 

“MAKAM İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs’ın, emeğin ve barışın simgesiolduğunu, sadece bugün değil, her gün işçilerle birlikte mücadele edeceklerinisöyledi. Akpınar “Ben salonlardan gelmedim. Sokaklarda, emek mücadelesi vererekbaşkan seçildim. Karşıyaka halkı bizden çok şey bekliyor. Bu sorumluluk banaolduğu kadar, size de ait. Makam için değil, halk için çalışacağız. En yücedeğer olan emeğin hakkını vereceğim. Karşıyaka için birlikte hizmet edeceğiz.Attığım her imzada toplumun yararını düşüneceğim. Bir sistem sorunu olantaşeronu bitirmek için çalışacağım. Herkes hak ettiği ücreti alacak. Sakınbenim ‘adamım’ olmayın. Kimseden bunu istemiyorum, beklemiyorum. İşinizin, aşınızınve Karşıyaka halkının ‘adamı’ olun” dedi. 

BAŞKAN İŞÇİLERLE MARŞ SÖYLEDİ
1 Mayısetkinlikleri kapsamında, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi’nde de konserdüzenlendi. Belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte sahne alan AlaattinUs, Aydın Uysal, Onur Akyıl, Hakan Akman ve Özer Kaysavuk, şarkı ve türküleriile geceye renk kattı. Konsere, başkan yardımcıları, belediye bürokratları vesendika temsilcileri de katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da işçilerlebirlikte marş söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv