Karşıyaka’da ‘Aşık Veysel’ Gecesi

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, 45. ölüm yıl dönümü ve Dünya Şiir Günü olan 21 Mart’ta, anlamlı bir etkinlikle anılacak.

  • 0
  • 367
Karşıyaka’da ‘Aşık Veysel’ Gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, 45. ölüm yıl dönümü ve Dünya Şiir Günü olan 21 Mart’ta, anlamlı bir etkinlikle anılacak. Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp  Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gecede, hem ozanın yaşam öyküsü ve  felsefesi anlatılacak hem de ölümsüz eserleri seslendirilecek.

SEVENLERİ BULUŞUYOR
Karşıyaka Belediyesi ve Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği, “Uzun ince bir yoldayım, “Dostlar beni hatırlasın” ve “Kara toprak” gibi unutulmaz eserlerin sahibi Aşık Veysel Şatıroğlu anısına özel bir gece düzenleyecek. Ozanın 45. ölüm yıl dönümü, aynı zamanda da Dünya Şiir Günü olan 21 Mart’ta Ziya Gökalp  Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinlik, saat 20.00’da başlayacak.

ESERLERİYLE CAN BULACAK
Gecede, Dernek Başkanı Adalet Özkan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Emel Barutçu, TRT Sanatçısı Muazzez Özacar, Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak, Aşık Veysel Okulu Korosu ile Dernek Solistleri Necdet Kurt, Elif Bahşi, Naci Şirin ve Hülya Ergöl sahne alacak. Büyük ozan; aşktan, sevgiden, saygıdan, merhametten, birlik ve beraberlikten bahsettiği eserleriyle bir kez daha can bulacak; insanlığı, yaşamı ve felsefesiyle hatırlanacak.

“SEVENLERİNİ BEKLİYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Gönül gözüyle gören büyük usta, halk ozanımız Aşık Veysel anısına; sanatın, vefanın ve dostluğun kenti Karşıyakamızda buluşuyoruz. Büyük ozanı anmak ve çok özel bir sanat gecesine tanıklık etmek isteyenleri, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv