Karşıyaka'da Soma Seferberliği

  • 0
  • 505
Yazı Boyutu:

Soma’dayaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan maden felaketinin ardından, acılıailelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi,hayırsever vatandaşların yoğun taleplerini de dikkate alarak yardım kampanyasıbaşlattı, yüzlerce yardımsever harekete geçti. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlarımızıngösterdiği hassasiyete teşekkür ederim” dedi.  

YARDIMSEVERLER HAREKETE GEÇTİ
Belediyebünyesinde yaklaşık 100 kişilik ekip oluşturuldu. Mahalle Merkezleri’ne gelengönüllüler, kursiyerler, muhtarlar ve hayırseverler aracılığı ile yüzlerceyardımsevere çağrı yapıldı. Soma’daki facianın acısını yaşayan ailelere yardımyapmak isteyen vatandaşlar; günlük erzak, gıda, temizlik ve bebek malzemelerinibelediyenin herhangi bir birimine bırakabilecek. Belediyeye gelemeyecekolanların yardım paketleri ise evlerinden alınacak. Yardım malzemeleri,belediye ekiplerince kolilere konacak ve düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinegönderilecek. 

ÇARŞI ESNAFI DA YARDIM TOPLUYOR
Soma’dayaşanan maden faciasının yaralarını sarmak isteyen Karşıyaka Çarşı esnafı dakendi aralarında örgütlenerek yardım kampanyası başlattı. Subaşıoğlu Pasajı’ndabulunan yaklaşık 50 işyeri sahibi, temel yaşam malzemeleri topladı. Kolilerin,önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahibi ailelere teslim edileceği belirtildi. 

HASSASİYETE TEŞEKKÜR ETTİ
KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Soma’da kaybedilen 301 maden işçisininacısını yüreğimizde hissediyoruz. Acılı ailelere sahip çıkmak ve yaraları bir nebzede olsa sarmak için böyle bir çalışma başlattık. Yardımseverlerden toplanacaktemel ihtiyaç malzemelerini ailelere ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın duyarlıve hassas yaklaşımına teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv