Karşıyaka’da ‘vefa’ gecesi

  • 0
  • 496
Karşıyaka’da ‘vefa’ gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzun yıllar kente hizmet eden kişileri, yaşarken onurlandırmayı gelenek haline getiren Karşıyaka Belediyesi, İzmir siyasetinin önemli isimlerinden Dr. Sedat Akman için ‘Siyasete Adanan Bir Ömür- Vefa Gecesi’ düzenledi. Geceye siyaset, eğitim ve sosyal çevrelerden 500 konuk katıldı.
 
ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Ahmet Taner Kışlalı Parkı içindeki Gondol Kafe’deki etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra CHP Eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, eski Turizm Bakanı Alev Coşkun, milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Balbay, eski il başkanları, belediye başkanları, eski ve yeni parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
60 YILLIK ROZETİNİ HEDİYE ETTİ
CHP İzmir İl Başkanlığı döneminde kentin siyasi ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunan Sedat Akman’ı dostları da yalnız bırakmadı. Akman ile ilgili anılar anlatıldı, duygular paylaşıldı. Etkinliğin sonunda ise dev aile fotoğrafı çekildi. Gece için özel hazırlanan pasta da hep birlikte kesildi. Başkan Akpınar, Akman’a plaket takdim ederken, Akman da 60 yıldır sakladığı altın rozeti Başkan Akpınar’a hediye etti.
 
GELENEĞİMİZDE ‘VEFA’ VAR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bugüne kadar geçmişi düşünerek ve geçmişten güç alarak siyaset yaptım. Kente katkı koyan, örnek alınan isimlere vefa göstermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim kültürümüzde ve geleneğimizde de bu var. Siyasetten ne alabilirim değil de siyasete ne verebilirim diyen insanların çoğalması ve yaşatılması gerekir. Sedat Akman’ı, bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı kutluyorum” dedi.
 
Kendisi için düzenlenen vefa gecesi nedeniyle onurlandırıldığını söyleyen Sedat Akman ise “Belediye Başkanımıza böylesi ince düşüncesinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişini düşünmeyen insanlar, gelecekte başarıyı yakalayamazlar. Genç arkadaşlarıma bundan sonraki hizmet süreçlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin de Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ederek “Çağdaş toplumlarda, vefa, birlik ve dayanışma önemli bir etkendir. İdeolojik yapısını hiç bozmayan, Atatürkçü çizgisini hep koruyan Sedat Akman’ı kutluyorum” dedi. Gecede söz alanlar da Akman ile ilgili anılarını ve paylaşımlarını anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv