Karşıyaka’ya “Yeni Hayat” Geliyor

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı ‘Yeni Hayat’ belgeseliyle Karşıyaka’ya konuk oluyor.

  • 0
  • 526
Karşıyaka’ya “Yeni Hayat” Geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı ‘Yeni Hayat’ belgeseliyle Karşıyaka’ya konuk oluyor. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğindeki etkinlik, 7 Kasım Salı günü saat 16.00’da Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
GERÇEK HİKAYELER
Gerçek kişilerin nakil öncesi, nakil anı ve sonrasındaki yaşamlarını konu alan belgesel gösteriminin ardından, Tuluhan Tekelioğlu konuklarla kısa bir söyleşi yapacak. Tekelioğlu’nun organ bağışı bilincini yükseltmek için yaptığı çalışmalara destek veren Sanatçı Ege, kendisi de karaciğer nakli ile yaşama tutunan Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen ve Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer de Karşıyakalılar ile buluşacak.
 
AKPINAR DA BAĞIŞ YAPACAK
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, organ bağışı yapmak isteyenler için de stant açılacak. Belgesel gösterimi ve söyleşinin ardından bağışçıların kayıtları alınacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da organizasyona katılarak organ bağışı yapacak.
 
“TABU YIKILMALI”
Başkan Akpınar “Değerli Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’nin ilk organ nakli belgesi olan ‘Yeni Hayat’ı çekerek çok önemli bir misyon üstlendi. Biz de Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ile bu belgeselin gösterimine ev sahipliği yapacak, Karşıyakalılar ile buluşturacağız. Türkiye’de binlerce hasta yaşama tutunabilmek için organ nakli beklerken, ne yazık ki ülkemizde organ bağışı hala bir tabu. Bu tablonun değişmesine katkı sağlamak, hastalara can ve umut olmak isteyen herkesi, 7 Kasım’da Çarşı Kültür Merkezimize bekliyoruz” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv