Kendi Kuklalarını yarattılar

Zeytin Kostüm kurucusu- İzmirli tasarımcısı Arzu Şimşek, Bizim Çocuklarımız Spor Kulübü Derneği’yle birlikte kukla atölyesi gerçekleştirdi.

  • 0
  • 1.168
Kendi Kuklalarını yarattılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zeytin Kostüm kurucusu- İzmirli tasarımcısı Arzu Şimşek, Bizim Çocuklarımız Spor Kulübü Derneği’yle birlikte kukla atölyesi gerçekleştirdi.

Zeytin Kostüm’ün Alsancak’ta bulunan atölyesi’nde gerçekleşen çalışmayla derneğin sahip çıktığı çocuklar apayrı ve çok özel bir gün yaşadı.  Şimşek’in kendileri için hazırladığı süngeri yapıştırarak kendi kuklalarının tasarımına başlayan çocuklar, kuklaların şekillenmeye başlamasıyla daha keyif almaya başladı. Kuklalarına verdiği Pati, Çılgın, Berduş gibi isimleri yansıtacak kukla yaratma çabasına girdi. Kıyafetlerini kuklanın ismine göre hazırladı, aksesuarlarını yakışacak hale getirdi. 3 saatlik atölyenin sonunda herkes evine götüreceği, ailesine ya da arkadaşlarına göstereceği kuklasıyla selfie çekindi, arkadaşlarının objektiflerine poz verdi.  

Aynı zamanda hemşire olan ve kendisini çocuklara adayan derneğin başkanı Özgül Gedikli, 2012 yılında dezavantajlı bölgelerde risk grubu altındaki çocukları korumak, sosyal faaliyetler ve sporla hayata kazandırmak için bir grup arkadaşıyla birlikte derneğin kuruluşunu sağladıklarını söyledi. Gedikli, “Bizim Çocuklarımız Spor Kulübü Derneği olarak sevgili Arzu Şimşek’ten gelen bu projeye çok sıcak baktık ve bir grup çocuğumuzu Şimşek’in hazırladığı atölyeye getirdik. İsteksiz gelen bazı çocuklarımızın dahi bir süre sonra kendisini iyice kaptırarak çalışmasını görmek ne kadar doğru bir hareket yaptığımızı gösterdi. Bizlere bu olanağı sunan Arzu Şimşek’e hem dernek yönetimim adına hem de çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Arzu Şimşek ise Bizim Çocuklarımız’a her zaman kapılarının açık olduğunu, uzaklığın sadece bir telefon kadar olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv