Keskinoğlu'ndan sağlıklı yaşam hareketi

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

2013’ü “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” yılı olarak seçen Keskinoğlu, çalışanları için de çalışarak sigara bırakma ve sağlıklı beslenmeye odaklandı.
 
Sektöründe 50. yılına giren, gerçekleştirdiği yatırımlar ve tüketicisine sunduğu sağlıklı lezzetlerle sektörün öncüsü olan Keskinoğlu, başlattığı sosyal sorumluluk kampanyasıyla çalışanlarına sigarayı bırakma, sağlıklı beslenme, stressiz yaşam ve kanser için erken teşhis gibi konularda destek oluyor. Sigaranın insan sağlığına olan olumsuz sonuçları için farkındalık yaratmak isteyen Keskinoğlu, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile birlikte başlattığı sigarayı bırakma kampanyası çerçevesinde, personelini uzman hekim kontrolünden geçirerek, sigarayı bırakmaları konusunda destekliyor. Ayrıca sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkan obezitenin insan sağlığına olan zararları hakkında da çalışanlarını bilgilendiren Keskinoğlu, obezite riski taşıyan çalışanlarını diyetisyene yönlendirerek, sağlıklı beslenme konusunda çalışanlarında bilinç oluşturmayı hedefliyor.
 
Çalışanlarıyla birlikte kocaman bir aile olduklarını ve aile fertlerinin sağlığının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Bizler Keskinoğlu ailesi olarak çalışanlarımızın sağlığına, motivasyonuna ve huzuruna büyük önem veriyoruz. Keskinoğlu olarak elde ettiğimiz başarılarda çalışanlarımızın katkısının büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu amaçla başlattığımız “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Yılı” kampanyamızla çalışanlarımızın sağlıklı yaşama adım atmalarını desteklemek istiyoruz. Özellikle sigara bırakma hareketi kapsamında tüm çalışanlarımıza her 3 ayda bir karbon monoksit testleri uyguluyoruz. Şu ana kadar 50 çalışanımız sigarayı bırakmak amacıyla başvurdu ve 5 kişi tamamen sigarayı bıraktı. Sigarayı bırakanlara altın hediye ederek ödüllendiriyoruz. Yürüttüğümüz kampanya ile önümüzdeki dönemlerde sigarayı bırakan personel sayımızın daha da artacağını düşünüyoruz. Ayrıca sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıkan obezitenin insan sağlığına ne derece büyük zararlar vereceği konusunda çalışanlarımızı bilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda boy ve kilo ölçümleri yaparak, obezite riski taşıyan çalışanlarımızın diyetisyenlere yönlendirerek tedavi görmelerini sağlıyoruz”  dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv