Keten Bereketi

Tire Belediyesi ile Döngü Kooperatifi işbirliğinde, 5 dönüm arazide deneme üretimi yapılan ketenin hasadı başladı.

  • 0
  • 244
Keten Bereketi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tire Belediyesi ile Döngü Kooperatifi işbirliğinde, 5 dönüm arazide deneme üretimi yapılan ketenin hasadı başladı. 

İzmirli 9 kadının girişimi ile kurulan Döngü Kooperatifi’nin Başkanı Zeynep Derece ve Kurucu Üye Müge Nisari, ketenden yeni ürünler elde etmek hedefiyle başlattıkları ARGE çalışmaları için deneme ekimi yapmak üzere, İzmir’in tarım üssü Tire‘nin Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile görüştü. Başkan Duran’ın projeyle ilgilenerek destek vermesi üzerine, kooperatif üyelerinin getirdiği tohumlar Tire Belediyesi’ne ait 5 dönümlük bir alanda ekildi.

Döngü Kooperatifi Başkanı Zeynep Derece, verdiği samimi destek için Belediye Başkanı Duran’a teşekkür ederek, “Geçtiğimiz sene, Karadeniz’de başlattığımız üretimi, Başkan Duran’ın tanıdığı bu önemli olanak sayesinde kendi bölgemiz Ege’de gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Ege’nin en önemli ve verimli tarım merkezlerinden birisi olan Tire’de, keten üretiminin başlamasına vesile oldukları için memnuniyet duyduğunu belirterek, “Döngü Kooperatifi, çok değerli bir keten projesi getirdi önümüze. Biz de hemen kabul ettik. Getirilen tohumları belediyemize ait 5 dönümlük araziye ektik ve bugün de hasadına başladık, bizler için verimli bir üretim oldu. Katma değeri yüksek bir bitki olan ketenin bölgemizde yaygınlaşmasını, üreticimize yeni gelir kaynakları yaratmasını, hasadın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv