Kâğıdın sanatla buluşması

  • 0
  • 732
Yazı Boyutu:

luslararası 5. Ege Art Sanat Günleri kapsamında düzenlenen “KağıtÇalıştayı” Ege Üniversitesi Eğitim FakültesiGüzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Atölyesi’nde gerçekleştiriliyor.Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. HakanPehlivan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi GüzelSanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri ile öğrencileri ile“Mavi+DALGA” ve “Mavi- Su” konulu kâğıt çalıştayında bir araya geldi. ErciyesÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Pehlivan,kağıt ve plastik sanatlarında Türkiye'de önemli isimlerden biri.

Doç. Dr. Hakan Pehlivan;Ege Üniversitesi’ni kağıtla ilgili kapsamlı çalışmalarından dolayı kutladığınıbelirtti. Kâğıdın çok eski ve soylu bir materyal olmasına rağmen sanat için,çağdaş anlamda kullanılmaya başlanmasının yeni ortaya çıktığını ifade etti.Bunun nedeni olarak ise kâğıt teknolojisinin gelişimini ve kâğıt materyalininzenginliğini gösterdi.Doç. Dr. Pehlivan,Türkiye’de kağıt sanatına önem verilmemesine rağmen Ege Üniversitesi’nin kağıtkonusunda yaptığı örnek çalışmalardan ‘Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’ni detakdir ve takip ettiğini belirtti.5. EgeArtSanat Günleri'nin "kıyıda" ana temasıyla gerçekleşmesinden ötürükendilerinin de projelerini su ve denizin rengi olan mavi üzerinekurguladıklarını belirten Doç. Dr. Hakan Pehlivan, "Mavi+ dalga projesikapsamında büyük bir resim çalışması yapıyoruz. Resim "aksiyon resmi"tekniğiyle, büyük kol hareketleri sonucu kâğıtta oluşan lekeler ve damlalarlaoluşuyor. Bu 50li yıllarda Amerika'da ortaya çıkan bir boyama şekli, bir resimtürü. Mavi alkali boya ve derici kâğıdı kullanıyoruz" dedi.Çalıştay ve sergi organizasyonundaDoç. Hakan Pehlivan'ın yanı sıra Doç. Dr. Merih Tekin Bender, Nedim Sönmez veEsin Hocaoğlu'nun da imzası bulunuyor.KağıtÇalıştayında     yapılan eserler 6-15 Aralık 2013 tarihleriarasında Ege Art kapsamında Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’ndesergilenecek.

MAVİ+DALGA ve MAVİ- SU NEDİR?

Mavi veDalga teker teker ele alındığında farklı kavramlarla eşleşir. Dalga çeşitlibağlamlarda birçok anlama gelmekte. Kıyıda olmanın itici gücü dalgalarıngetirdikleridir. Kağıt çubukları, sanatçının 1991 yılından beri uyguladığıözgün kağıt resim tekniğidir. Mavi ağırlıklı tonlardan oluşan gazete ve çeşitlibaskılı kağıtlardan yapılmış rulolar, yan yana getirilerek resimsel bir dalgalıyüzey oluşturur. Ortaya çıkan tasarım, kağıtların niteliği ve kullanımındanötürü çeşitlilik gösterir. Kağıtların üzerindeki her türlü biçimler, renkler,resimler, dönüşerek ritmik yüzeyler oluşturmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv