Kıbrıslı İş Kadınları İZİKAD’ın Misafiri

Kadının ekonomideki yerini güçlendirmek ve sayısını artırmak için çeşitli faaliyetlerde bulunan İZİKAD  ''Bridge to Bridge Projesi  '' kapsamında KKTC İş Kadınları Derneği üyelerini İzmir’de ağırladı.

  • 0
  • 613
Kıbrıslı İş Kadınları İZİKAD’ın Misafiri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadının ekonomideki yerini güçlendirmek ve sayısını artırmak için çeşitli faaliyetlerde bulunan İZİKAD  ''Bridge to Bridge Projesi  '' kapsamında KKTC İş Kadınları Derneği üyelerini İzmir’de ağırladı. 
 
 İZMİR İş Kadınları Derneği (İZİKAD)  Bridge to Bridge Projesi’nin üçüncüsünü gerçekleştirmek üzere  KKTC İş Kadınları  Derneği ( İKD) ile   uluslararası ticaret köprüleri kurmak üzere  daha önce bir araya gelmişti. İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD),  İzmir'deki iş insanlarının iş hacimlerinin artmasına destek vermek amacı ile yurtdışı iş kadını dernekleri ile birlikte yürüttüğü ''Bridge to Bridge Projesi  '' kapsamında  KKTC İş Kadınları Derneği’nden 10 kişilik bir heyeti, İzmir'deki iş insanları ile buluşturdu. 
 
Ticari İlişkiler Güçlenecek 
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter,  Mart ayında üyeleri ile birlikte  Kıbrıs'ta gerçekleştirdikleri projenin ikinci kısmını İzmir'de yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ve  Kıbrıs ile İzmir halkının benzer dokularda olmalarının dostluk, güven ve ticari ilişkilerini kuvvetlendirdiğini  belirtti.  Başkan Serter ''İzmir'deki konteyner limanı ve havaalanı; ithalat ve ihracat için büyük  kolaylık sağlamakta. Bizler de  sivil toplum kuruluşları olarak iş olanaklarının artması ve ülke ekonomisine katkı amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında bir buluşmayı daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Tüm İzmir iş insanlarına açık olarak düzenlenen ikili iş görüşmelerinde otomotiv yedek parçadan, tekstil sektörüne; organik tarımdan inşaat sektörüne kadar değişik sektör paydaşlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Huriye Serter, şu bilgileri verdi:  “Bugüne kadar Yunanistan, Hollanda, Kıbrıs ve Londra’daki iş insanları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Toplantıların giderek artan bir ivme ile çapının büyüdüğünü görmek bizi çok mutlu etti. 2018 yılı için de şimdiden yeni ülkelerin planlamasını yapıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv