Kimsesizler ama yalnız değiller

  • 0
  • 957
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi, ağır kış koşullarındasokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşlara kucak açıyor. Örnekköy’dehizmet veren Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde sağlıktan giyime kadar her türlühizmet sunuluyor.  

Çeşitli nedenlerden dolayı sokakta yaşamaya başlayan“evsizler”, İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde soğuk kış günlerinde sıcakbir yuvaya kavuşuyor. Örnekköy’de Büyükşehir’e bağlı Müyesser Turfan GüçsüzlerEvi’nde kalan vatandaşların sağlıktan giyime kadar her türlü ihtiyaçlarıgideriliyor.

Havaların soğumasıyla birliktezabıta ekipleri, devriye gezen emniyet ekipleri ya da ihbar üzerine hareketegeçen Güçsüzler Evi yetkilileri tarafından bulundukları yerden alınan evsizler,hem soğuk havalardan korunuyor hem de sıcak bir yuvaya sahip oluyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden kendi işini yapabilirderecede sağlıklı, akli dengesi yerinde olan, sürekli tedavi gerektirenhastalığı bulunmayan kimsesiz erkekler yararlanabiliyor. Havasıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğü son bir hafta içinde “tamkapasite” çalışan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ne mesai saatleri içinde 361 7151, mesai saatleri dışında ise 361 00 82 numaralı telefondan ulaşabilinir.Kadın, çocuk ve engelliler için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın"Alo 183" telefon hattından yardım istenebilir. 

Sıcak ve huzurlu
Müyesser Turfan Güçsüzler EviMüdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Tufan Fırat Göksel, yaptıkları çalışmalar hakkındabilgi verdi. Bazı evsizlerin kapalı mekanlarda kalmak istememesinden dolayıkonteyner oluşturduklarını belirten Göksel, sıcak su ve banyo ile yemek imkanıbulunan konteynerdan da yüksek oranda faydalanıldığını bildirdi. MüyesserTurfan Güçsüzler Evi’nde kalan ve yaşı genç olanlar için İŞKUR ile görüşmeleryapılıp iş sahibi olmaları yönünde girişimde bulunduklarını belirten TufanFırat Göksel, iki yıl içinde 40 kişiyi yaşlı ve engelli bakım merkezlerineyerleştirdiklerini ve kalıcı olarak onlara yer bulduklarını ifade etti.

Güçsüzler Evi'nde kalan 42yaşındaki Murat Galip, merkeze daha önce de 2011 yılında geldiğini ve kışaylarında kendini koruma şansı bulduğunu söyleyerek yetkililere teşekkür etti.Murat Galip, "Her gün, 24 saat sıcak suyumuz var. Yemekler güzel, odamızsıcak" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yaklaşık 20 gündür merkezde kalan 45 yaşındaki Ahmet Aydın ise Konyalıolduğunu ve yakın bir zamanda ameliyat olacağını söyleyerek kendisiyleilgilenen herkese teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv