Kıraç, EXPO desteği istedi

  • 0
  • 895
Yazı Boyutu:

81’nci İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan yabancı ülke delegasyonlarını ağırlayan İzmir Valisi ve EXPO Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi. 
 
81’nci İzmir Enternasyonal  Fuarı kapsamında düzenlenen EXPO 2020 Resepsiyonu’nda konuklarına hitap eden Kıraç, ''İzmir Enternasyonal Fuarı gibi büyük organizasyonlara imza atan İzmir, aday olduğu EXPO 2020’yi en iyi şekilde organize edecektir. 2013 yılı Kasım ayında yapılacak oylamada desteğinizi bekliyoruz'' dedi.  Kültürpark'taki İzmir Tarih ve Sanat Müzesi Bahçesi'nde verilen resepsiyona Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İEF'ye katılan ülkelerin, aralarında bakan, bakan yardımcıları ve büyük elçilerin bulunduğu temsilcileri katıldı.
81.'si düzenlenen İEF'in tarihe tanıklık ettiğini belirten Vali Cahit Kıraç, ''Dev bir miras niteliğindeki İEF, gelecek vizyonda İzmir'i daha üst bir seviyeye çıkarma fırsatı sunmaktadır. İzmir'in aday olduğu EXPO 2020 ile fuarımız birbirlerini tamamlamaları açısından ayrılmaz bir bütünlük oluşturacaktır. EXPO 2020'ye aday olan İzmir'in bu konudaki en önemli avantaj ve en güçlü referanslarından birisi İEF'dir'' dedi.
DÜNYANIN SORUNU SAĞLIK
EXPO'nun dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu olduğunu belirten Kıraç, Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında önemli reformlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: ''Temasını 'Herkes için sağlık' olarak belirlediğimiz EXPO 2020'yi sadece altı aylık bir sergi olarak düyünmüyoruz. EXPO, dünyada sağlık hizmetlerini iyileştirmek, daha geniş kesimlere erişim sağlamak başlatacağımız bu yolculukta bir durak olacak. Türkiye'nin özellikle son 10 yılda sağlık alanında yapmış olduğu refomları dünya ülkeleri ile paylaşmak istiyoruz. Bu alandaki pratik uygulamaları birlikte yapmak istiyoruz. Özellikle Afrika ülkelerinde Türkiye olarak olmayı bir insani görev olarak görüyoruz. Temamızı sağlık olarak seçmemizin sebebi dünyada insanların en önemli sorununun sağlık olmasıdır.''

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv