Kısa film yarışması için başvurular başladı

Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlediği ve ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği kısa film yarışmasının ikincisi için kayıtlar başladı.

  • 0
  • 241
Kısa film yarışması için başvurular başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlediği ve ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği kısa film yarışmasının ikincisi için kayıtlar başladı. Bu sene ‘’Şiddetsiz İletişim’’ teması ile gerçekleşecek olan yarışma için son başvuru tarihi 2 Kasım 2018 olarak belirlendi.

Kadına yönelik şiddet sorununun önemini anlatarak toplumsal farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen 2.  Kısa Film yarışması başvuruları başladı. Bu sene “Şiddetsiz İletişim’’ teması ile gerçekleşecek olan yarışmaya, kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel türündeki kısa filmlerle başvuru yapılabilecek.
 
Bornova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Dijital Film Atölyesi’nin ortaklaşa düzenlediği yarışma 18 yaş üzeri tüm sinemaseverlere açık. Yarışmanın birincilik ödülü 6 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü ise 3 bin TL olacak. Yarışmada mansiyon kazanacak olan filme ise 2 bin TL ödül verilecek. Son başvuru tarihi 2 Kasım 2018 olarak belirlenen yarışma da ön değerlendirme ve jüri değerlendirmesinin ardından dereceye girenlere ödülleri 23 Kasım tarihinde düzenlenecek etkinlikle verilecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler www.bornova.bel.tr adresinden şartnameye ulaşabilir.
Geçen yıl yapılan yarışmada finale 21 filmin kaldığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Toplumda kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu filmler  bir çok etkinlik, panel ve üniversitelerde gösterildi.  2018 yılında da finale kalacak olan filmlerle bu çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv