KODA ile yeni yıla merhaba

Yıl boyunca ünlü şef ve solistlerle unutulmaz konserler veren Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 2019’u da muhteşem bir müzik şöleniyle selamladı.

  • 0
  • 410
KODA ile yeni yıla merhaba
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yıl boyunca ünlü şef ve solistlerle unutulmaz konserler veren Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 2019’u da muhteşem bir müzik şöleniyle selamladı. Şef Hakan Şensoy yönetiminde, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Yeni Yıl Konseri’ sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Ankara Operası Solisti Selva Erdener'in sahne aldığı gecede, sanatçının son albümünden şarkılar ve bu konser için özel olarak düzenlenen eserler yorumlandı.
 
ADNAN SAYGUN ANILACAK
KODA, yeni yılın ilk konserinde de Ahmed Adnan Saygun anısına sahne alacak. 7 Ocak Pazartesi saat 20.00’de başlayacak konsere, yine Hikmet Şimşek Sanat Merkezi ev sahipliği yapacak. Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği KODA, kariyerine yurt dışında devam eden kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil ve orkestranın başkemancısı Deniz Toygür Conus'a eşlik edecek.
 
SANAT ŞÖLENİ SÜRECEK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’deki bir ilçe belediyesi tarafından kurulmuş ilk kadrolu oda orkestrası olan KODA, çok başarılı bir yılı geride bıraktı. Gurur kaynağımız olan sanatçılarımıza ve gösterdikleri büyük ilgi için de müzikseverlere teşekkür ediyorum. Atamızın ‘Sanatsız kalan bir ulusun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü rehber edinerek, sanatın ve sanatçının destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv