Konak Belediyespor Bosna’da tarih yazdı

  • 0
  • 837
Yazı Boyutu:

UEFA ŞampiyonlarLigi’ndeki temsilcimiz Konak Belediyespor 2-0 yendiği Sofya’dan sonra evsahibiSarayevo’yu da 2-1’lik skorla dize getirerek son 32 takım arasına girmeyi garantiledi.Böylece Konak Belediyespor ön eleme grubundan çıkan ilk kadın futbol takımıolma gururunu yaşadı.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda KonakBelediyespor, Bosna Hersek temsilcisi WFC SFK Sarayevo 2000’i 2-1 yendi.Şampiyonlar Ligi’nde son 32 takım arasına kalmak için Bosna Hersek’te oynananeleme turu müsabakalarında 1. Grup’ta ikinci maçına çıkan Konak Belediyespor,Bosna Hersek temsilcisi SFK 2000 ile Saraybosna’daki Otoka Stadı’ndakarşılaştı.

Amela Ferhatovic’in 45. dakikada penaltı vuruşundan attığıgolle öne geçen Bosna Hersek ekibi WFC SFK 2000, ilk yarıyı bu skorla öndekapattı. Maçın ikinci yarısının başlarında iki takım da pozisyon bulmaktaoldukça zorlanırken, ilerleyen dakikalarda daha etkili oynamaya başlayan İzmirtemsilcisi, Romanyalı oyuncusu Cosmina Duşa’nın 78. dakikadaki attığı golleberaberliği yakalamayı başardı.

Golün ardından baskısını daha da artıran Konak Belediyespor,kendisinin ve takımının 2. golünü 84. dakikada kaydeden Duşa ile kritik maçıkazanıp, Ön Eleme A Grubu’nda 6 puanla liderliği ele geçirdi; işini salı günüGaller temsilcisi Cardiff ile oynayacağı son maça bırakmadan 32 takım arasınakalmayı garantiledi. Konaklı kızlar Cardiff ile berabere dahi kalsa grupmaçlarını lider tamamlayacak.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, takımı veyöneticileri kutlayarak, “Kızlarımız büyük bir gayretle mücadele ediyor.Bosna’daki Türk vatandaşların da desteği ile rakiplerini geçmeyi başardı.Kızlarımızın salı günü de Galleri yeneceğine inanıyorum” dedi.

STAT: Otoka

HAKEMLER: VesnaBudimir (Hırvatistan), Lada Rojc (Hırvatistan), Adriana Secova (Çek Cumhuriyeti)

WFC SFK 2000 SARAJEVO: Almina, Alma, Nikolina, Amela, AmiraMersiha (Dk.63 Fetahoviç), Alisa Spahiç, Andjela, İris, Monika, Aida

KONAK BELEDİYESPOR:Fatma Şahin, Didem Taş, Esra Erol, Sibel Duman, Didem Karagenç, Gülbin Hız(Dk.56 Gamze İskeçeli (Dk.90+2 Ninia), Yaşam Göksu, Cansu Yağ, Raluca Sarghe,Sevgi Çınar ve Duşa Cosmina

GOLLER: Dk.45Amela Fetahoviç, Dk.78 ve 84 Duşa Cosmina

SARI KARTLAR: Sevgi,Cosmina, Didem Taş, Cansu (Konak Bld)

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edenKonak Belediyespor, A grubu ikinci maçında ev sahibi SFK 200 Sarajevo’yu 2-1yenerek 2’de 2 yaptı.  İlk maçındaBulgaristan temsilcisi NSA Sofia’yı 2-0 yenerek iyi bir başlangıç yapan KonakBelediyespor, Otoka Stadı’nda adeta bir tarih yazdı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan her iki ekip girdiğipozisyonları değerlendiremedi. İlk yarının son dakikalarında ceza sahasınaAlisa Saqhiç’a yapılan faul sonucunda hakem penaltı verdi. SFK 200 SarajevoAmela Fetahoviç’in penaltısıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda daha iyi oyun sergileyen Konak Belediyespor,78 ve 84 dakikalarda golcü oyuncusu Duşa Cosmina’nın golleriyle rakibini 2-1yenerek grupta iki maçı kazanarak puanını 6’ya çıkardı.

Konak Belediyespor, grubun son maçında 13 Ağustos Salı günü Türkiyesaati ile 18.00’de Galler temsilcisi Cardiff City ile karşılaşacak


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv