Konaklı Minikler Yüzmeyi Öğrendi

Konak Belediyesi’nin prefabrik havuzlar kurarak açtığı yüzme kursları yoğun ilgi gördü.  Zafertepe ve Levent mahallelerinde kurulan havuzlarda verilen kurslar sayesinde bin 500 çocuk yüzme öğrendi.

  • 0
  • 630
Konaklı Minikler Yüzmeyi Öğrendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin prefabrik havuzlar kurarak açtığı yüzme kursları yoğun ilgi gördü.  Zafertepe ve Levent mahallelerinde kurulan havuzlarda verilen kurslar sayesinde bin 500 çocuk yüzme öğrendi.

Yaz boyunca binlerce çocuğu denize götüren Konak Belediyesi bu yıl ilk kez açtığı ücretsiz yüzme kursları ile de binlerce çocuğun yüzme öğrenmesini sağladı. Yaz tatili boyunca Zafertepe ve Levent mahallerindeki spor tesislerinde kurulan prefabrik havuzlarda kurs gören 6-13 yaş aralığındaki bin 500 çocuk eğitimlerini tamamlayarak doğru kulaç atmayı öğrendi. Temmuz ve Ağustos aylarında verilen kurslarda su korkusu olan çocuklar için de özel dersler verildi. Çocuklara doğru yüzmeyi öğreten kursların kapanışı eğlenceli bir etkinlikle yapıldı. Zafertepe Spor Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe yüzme kursuna katılan çocuklar ile anne ve babaları katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da minik kursiyerlerin eğlencesine ortak oldu. Tören öncesi tesis içine monte edilen prefabrik havuzu inceleyen Başkan Pekdaş, burada yüzme öğrenen miniklerin havuzdaki hünerlerini de izledi.  

HAVUZ ÇOK YAKINDA
Törende konuşan Başkan Pekdaş, “Çocuklarımızın yaz tatilinin verimli geçmesi için bu yıl iki yerde prefabrik yüzme havuzları kurduk. Keşke prefabrik havuzlar yerine kalıcı yüzme havuzları inşa edebilsek. Ama Konak’ta bunu gerçeğe dönüştürecek boş alan bulmak çok zor. Ama biz bunu da programladık. Yahaneler’de Jandarma’nın boşalttığı yerin tahsisini aldık. Bazı parsellerin kamulaştırılması sorununu da atlattıktan sonra o bölgeye içinde bir pazaryeri, yüzme havuzu ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu merkez inşa edeceğiz. Böylelikle çocuklarımız havuzda bol bol yüzecek” dedi.

BOL BOL SPOR YAPIN
Çocuklara bol bol spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Pekdaş, “Çocuklarımız sağlıklı olsun, zinde olsun istiyoruz. Yaz okulunda müzikle, sporla, sanatla, matematikle ilgilenmeleri için çalıştık. Hep birlikte hem İzmir’i güzelleştireceğiz hem de çocuklarımıza hep birlikte hizmet edeceğiz. Gelecek çocuklarımızın, dünya onların dünyası. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sunduğumuz her hizmet yerinde hizmet, doğru hizmet. Adaletli, özgür ve güçlü bireyler olmaları için elimizden geleni yapmak durumundayız.  Aydınlık bir Türkiye diliyorum. Türkiye’nin bizim heyecanımıza, bizim dayanışmamıza ihtiyacı var” diye konuştu.  Çocukları su sporlarıyla tanıştıran kursun kapanışında Roman ezgileri eşliğinde dans eden çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı. Çekilen halaya Başkan Pekdaş da eşlik etti. Zafertepe Mahalle Muhtarı Nuran Dursun ve Saliha Hüseyin Özyavuz İlköğretim Müdürü Dilek Gençoğlu da mahalle sakini çocuklara sunduğu imkan nedeniyle teşekkür ederek Başkan Pekdaş’a çiçek sundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv