Konak’ta Balkan rüzgârları esecek

Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlanacak.

  • 0
  • 411
Konak’ta Balkan rüzgârları esecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlanacak. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek. 

Kortejle başlayacak
Şenlik, 13 Haziran’da, Gültepe Otobüs Son Durağı’nda, saat 20.00’de düzenlenecek kortejle başlayacak, Turgut Reis İlköğretim Okulu bahçesinde, saat 20.30’da düzenlenecek renkli etkinliklerle devam edecek. 

Rumeli sanatçıları sahnede
Düzenlendiği her yıl, İzmir’in farklı semlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri ile Gültepe semti sakinlerini ağırlayan şenlikte, ünlü Rumeli sanatçıları sahne alacak, halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Okul bahçesinde Üsküp halk oyunlarıyla başlayacak şenlik, Rumelili Ekrem ve Erşan’ın hareketli, coşku dolu türküleriyle devam edecek. Şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı ve Burhan Güneş de sahneye çıkacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv