Konak’ta işportaya karşı ortak mücadele

  • 0
  • 499
Yazı Boyutu:

KonakKaymakamı Ahmet Önal ve birim müdürlerini makamında ağırlayan Konak BelediyeBaşkanı Sema Pekdaş, ilçedeki işporta ve kaldırım işgalleri sorununa karşıbirlikte çalışıp, birlikte çözüm üreteceklerini söyledi.  

KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İlçe Emniyet MüdürüAli Akkaş, Müftü Zeki Aksoy ve Kaymakamlığa bağlı birim müdürlerini makamındakonuk etti. İzmir’in kalbi Konak için birlikte ve uyum içinde çalışma kararınınalındığı toplantıda işporta ve kaldırım işgalleri sorunu da masaya yatırıldı.Kenti ilgilendiren her sorun gibi işporta ve kaldırım işgallerine karşıBüyükşehir ve emniyet güçleriyle birarada çalışmak gerektiğinin altını çizenBaşkan Pekdaş, “İzmir’in birçok bölgesinde işporta ve kaldırım işgallerininyarattığı sorun var. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri ve  Kemeraltı gibi önemli bölgelerimiz bu yüzdençözülmesi gereken pek çok sorunla baş başa yaşıyor. Yeni dönemde işbirliklerineaçık olmak durumundayız. Şehirde yaşamanın güvenini, güzelliğini ancak böyleyaşatabiliriz” diye konuştu. 

YETKİTEK ELDE TOPLANMASIN
  “Yetkililer yetkilerini kullanırken diğerkurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olmalıdır” diyen Pekdaş, buişbirliğinin iş yapma kültürünü de geliştirileceğini belirterek şöyle konuştu: “Biz kurumlara seçilen insanlar demokrasilerde bir arada çalışmalıyız. Yetkitek elde toplanmasın. Farklı kurumlar işbirliği içinde hizmetlerini yerinegetirsinler ve birbirlerini denetlesinler. Demokrasi ve hukuk devleti ancak bu mantıkla örgütlenebilir. Yetkilileryetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içindeolsunlar ki hem birbirlerini denetlesinler hem de demokrasilerin gereği olanbirlikte iş yapma kültürünü de geliştirsinler.” 

MAKAMLARGELİP GEÇİCİ
Oluşturacaklarıyeni yönetim anlayışıyla Konak’ın rol model olacağını da belirten BaşkanPekdaş, “Biz bulunduğumuz makamlarda kral değiliz, tek başımıza ise hiçbir şeydeğiliz. Birlikte çalışmak üretmek ve bu demokrasi kültürünü hayata geçirmekleyükümlüyüz. Bizim bir de rol model olma görevimiz var. Demokrasinin yerleşmeside böyle bir şey. Birlikte çalışma kültürünün örneklerini göstermek yapacağımızen önemli şeylerden biridir. Hepimizin farklı inançları, düşünceleri, konumlarıolabilir ama bu ülkeyi birlikte yaşanır hale getirmek bizim sorumluluğumuzda.Bu anlamda birlikte çalışma yöntemlerini hayata geçirmek için kurum olarak bizçaba göstereceğiz. Sizlerde de bu konuda önemli katkılar olacağına inanıyorum”dedi. Konak Kaymakamı Ahmet Önal da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın işbirliğiçağrısını yineleyerek “Zorlu bir süreçten, bir demokrasi bayramından çıkıpgeldiniz. Konak’a hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi. Önal, her türlüişbirliğine açık olduklarını belirtti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv