Konak’tan sevimli dostlara yardım eli

  • 0
  • 1.060
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi sahipsiz hayvanlar için‘Hayvanları koruyalım, onları doyuralım’ adlı bir projeye imza attı. Sokakhayvanlarını doyurmak adına mama araçları oluşturuldu.           

Konak Belediyesiöncülüğünde oluşturulan projeyi tanıtmak amacıyla Hayvan hakları Federasyonu(HAYTAP) ve birçok hayvansever, Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve SanatMerkezi’nin önünde buluştu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ınkatılımıyla hayvanlara hayat verecek proje tanıtıldı. Sokakta yaşayan hayvanlariçin bir önceki projede parklara ‘Beslenme Durakları’ yaptıran, su ve yemekkapları koyan Konak Belediyesi, ‘Hayvanları koruyalım, onları doyuralım’projesiyle de Türkiye’de bir ilk yaşatıyor.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder “ Bu proje,barınaklardaki binlerce bakıma muhtaç tüylü dostlarımızın karınlarını doyurmakiçin umut oldu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum”dedi. Önder, sakat hayvanlar için engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi ilehayvan mezarlığı kurulması için de Tartan’dan destek istedi.

Projeninbir örneğinin Almanya’da olduğunu Türkiye’de ise ilk kez gerçekleştirildiğinibelirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Nasıl yoksul, engelliinsanlarımıza sahip çıkıyorsak, gönül dostlarımız sokak hayvanlarına da sahipçıkıyoruz. Mama araçlarımızla otel, restoran ve lokantalardan topladığımızgıdaları, barınaklardaki can dostlarımızın beslenmesi için ulaştıracağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv