Konferansın başarısı yeni işbirliği getirdi

  • 0
  • 806
Yazı Boyutu:

Amerika Birleşik Devletleri’nden San Diego State Universityve Tarleton State University ile ikili işbirliği anlaşması bulunan İzmirÜniversitesi, University of Texas at San Antonioile işbirliği için görüşmelere başladı.


Başarı ile tamamlanan 7. Uluslararası Esnek Hesaplama,Kelimelerle Hesaplama ve Sistem Analizi Algısında Karar ve Kontrol Konferansı,İzmir Üniversitesi’ne yeni anlaşmaların yolunu açtı. Azerbaycan, Rusya,Almanya, Amerika, Kanada ve Polonya başta olmak üzere pek çok ülkeden bulanık mantıkaraştırmalarında dünyanın takip ettiği isimleri ağırlayan İzmirÜniversitesi’nde konferansın başarı ile tamamlanması ve bilim insanlarınınİzmir Üniversitesi’ne olan beğenileri, yeni işbirliklerine zemin hazırladı.Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, en kısa zamanda Universityof Texas at San Antonio ile ikili işbirliği anlaşmasına imza atılacağınısöyledi.

 

Verimli çalışma ortamı
Rektör Prof. Dr. Erciyeş, iki gün süren 7. UluslararasıEsnek Hesaplama, Kelimelerle Hesaplama ve Sistem Analizi Algısında Karar veKontrol Konferansı’nın ardından dünyaca ünlü bilim adamları Prof. Rafik Aliev,Prof. Valery Tarassov, Prof. Burhan Türksen, Prof. Mo Jamshidi, Prof. JanuszKacprzyk’ı ağırladı ve İzmir Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerininçalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir Üniversitesi’nin kısa zamanda akademikçalışmalarında geldiği nokta ve eğitiminin etkileyici olduğunu ifade eden University of Texas at San Antonio öğretim üyesiProf. Mo Jamshidi, üniversiteler arası ikili bir işbirliğine imza atmanın heriki kurum açısından da faydalı olacağını dile getirdi. Konferans ile bir arayagelen isimlerin verimli bir çalışma ortamında geçirdikleri iki günün, her ikiüniversite işbirliğinde yapılacak daha fazla bilimsel araştırmanın başarısıiçin bir gösterge olduğunu ifade eden Prof. Mo Jamshidi, İzmir Üniversitesi ileen kısa zamanda işbirliği anlaşmasına imza atmak istediklerini söyledi.

 

1965 yılında bilim ve teknolojide yeni bir çığır açanBulanık Mantık Teorisini önerdikten sonra “Bulanık mantığın babası” olarakkabul edilen Kaliforniya Berkeley Üniversitesi öğretim üyesi Prof. LotfiZadeh’nin şerefine düzenlenen konferansın eşbaşkanı, İzmir ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde Ulutagay’dı. AzerbaycanPetrol Akademisi’nden Prof. Rafik Aliev, Toronto Üniversitesi ve TOBB Ekonomive Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Burhan Türksen, Universityof Texas at San Antonio’dan Prof. Mo Jamshidi ile aynı zamanda Springeryayınevi editörü ve Uluslararası Bulanık Sistemler Derneği (IFSA) eski başkanıolan, Polonya Bilimler Akademisi’nden Prof. Janusz Kacprzyk’ın katıldığıkonferans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin üzerinde çalıştıkları bulanıkmantık, esnek hesaplama, sistem ve ilgili tüm alt alanlarda davetliakademisyenlerle görüş alışverişinde bulunabilmesine olanak sağladı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv