Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı!

  • 0
  • 979
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöpkonteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinindoğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöplerini yer altına alınankonteynerlere boşaltan Kordon ve Pasaport esnafını uyardı. Daha önce ev veişletmelerden çıkan çöplerin kötü görüntü oluşturduğu ve çevre kirliğiyarattığı güzergahta hayata geçirilen yeni uygulamanın daha verimli olmasıamacıyla bir bilgilendirme broşürü hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, broşürleriKordon ve Pasaport’taki esnafa tek tek dağıttı. İşyeri sahipleri veçalışanlarına daha temiz bir çevre için, çöplerin belli kurallara uyularakatılması gerektiği hakkında kısa bilgilendirme de yapan belediye ekipleri, yenisistemin sağlıklı çalışması için konteynerlerin kullanımında daha özenliolunmasını ve konteynerlere sığmayan büyük çöp poşetlerinin 23 Haziran 2014Pazartesi’den itibaren günde üç kez geçecek çöp kamyonlarına atılmasını istedi.

 

Günde üç keztoplanacak

‘Daha temiz İzmir için el ele’ başlığı ve İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzasıyla hazırlanan broşürde, esnafın çöppoşetlerini, Atatürk Caddesi’nden (1.Kordon) 13.00-14.00, 16.00-17.00 ve24.00-02.00 saatleri arasında geçen çöp kamyonlarına atması gerektiği bilgisiyer alıyor. Bilgilendirme metninde, çöplerin dükkanların önüne bırakılmaması veçöp kamyonun geçtiği zaman çıkarılması gerektiği bilgisi dikkat çekiyor. Broşürdeayrıca, katı atıkların kolay parçalanmayan ve sızdırmaz poşetler içindebiriktirilmesi, ambalaj ve yemek atıklarının ayrı poşetlere konulması uyarısıda var.

 

Yer altında 38konteyner var

Çöp konteynerleri, Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında AlsancakLimanı ile Konak Pier arasındaki bölgede yerin altına alındı. Görüntü ve çevrekirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenen uygulama kapsamında özel olaraküretilen 3 metreküp hacmindeki 38 adet konteyner, 17 noktaya yerleştirildi.Kıyı şeridinin estetiğini bozmayacak şekilde tasarlanan konteynerler,kapaklarının pedalla açılması nedeniyle kötü kokunun dışarı çıkmasınıengellerken görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor. Konteynerlerin kapağı sokakhayvanlarının içine girmemesi ve atılan çöpleri karıştırmaması için yukarıdoğru değil, öne doğru açılıyor ve çöpler kapağa yerleştirilen hazneyeatılıyor. Kapak kapandığı zaman çöpler konteynerin içine düşüyor. Birikençöpler yine özel olarak üretilen vinçlerin kullanıldığı çöp kamyonlarıylatoplanıyor. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için her ayrıntınındüşünüldüğü yeni sistem, toplama işlemi sırasında sızıntı ve taşma yaşanmasınada izin vermiyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Arşiv