Kordon’da çöpler artık yerin altında

  • 0
  • 648
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında Alsancak Limanı ileKonak Pier arasındaki çöp konteynerlerini yerin altına aldı. 17 noktada hayatageçirilen uygulamayla görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesihedefleniyor.


KıyıTasarımı Projesi’ne hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarınbüyük kısmının tamamlandığı Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında kalangüzergahta Avrupa standartlarında yeni bir uygulama başlattı. Daha önceev  ve işletmelerden çıkan çöplerin kötü görüntü oluşturduğu ve çevrekirliği yarattığı güzergahta hayata geçirilen yeni uygulamayla çöpkonteynerlerini yerin altına alındı. Özel olarak üretilen 3 metreküp hacmindeki38 adet konteyner, 17 noktaya yerleştirildi. Kıyı şeridinin estetiğinibozmayacak şekilde tasarlanan konteynerler, kapaklarının pedalla açılmasınedeniyle kötü kokunun dışarı çıkmasını engellerken görüntü kirliliğinin deönüne geçiyor. Biriken çöpler yine özel olarak üretilen vinçlerin kullanıldığıçöp kamyonlarıyla toplanıyor. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesiiçin her ayrıntının düşünüldüğü yeni sistem, toplama işlemi sırasında sızıntıve taşma yaşanmasına da izin vermiyor.


Sokakhayvanları açamıyor
Yenisistemin verimli olabilmesi için vatandaşların kullanım şekline dikkat etmesigerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Sokak hayvanlarınıniçine girmemesi ve atılan çöplerin karıştırılmaması için yeni konteynerlerinkapağı yukarı doğru değil öne doğru açılıyor ve çöpler kapağa yerleştirilenhazneye atılıyor. Kapak kapandığı zaman çöpler konteynerin içine düşüyor” dedi.


Büyükpoşet atmayın

Sistemin sağlıklı işleyebilmesi için vatandaşlarınbilinçli hareket etmesi gerektiğini de kaydeden yetkililer, çok büyükpoşetlerin atılmasıyla sistemin tıkanabildiğine dikkat çekerek, “Sıkışmayaşanmaması için haznenin hacminden büyük çöp poşetlerinin atılmamasıgerekiyor. Vatandaşlarımızın hem çevre  hem  de kendi sağlıklarıaçısından bu konuya dikkat etmelerini ve çöplerini konteynerlerin yanınabırakmamalarını istiyoruz” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni sistemin kullanıldığı Alsancak Limanı ileKonak Pier arasında kalan güzergahta  trafik yoğunluğu yaratmamak için çöpleri 24.00 ile 07.00 saatleri arasında topluyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv