Koşan Adam, Kurşun Kalem için koşacak

  • 0
  • 1.367
Yazı Boyutu:

Koşan Adam olarak anılan engelli sporcu Kemal Özdemir, bukez Kurşun Kalem Eğitim Vakfı için koşacak.  20- 27 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya’da yapılacak olanRunFire Cappodocia Ultra Maratonu Discovery 6 G kategorisinde Kurşun KalemEğitim Vakfı yararına koşacak olan Kemal Özdemir’in de katıldığı basıntoplantısında konuşan Vakıf Başkanı M. Adnan Özbek, “Kurşun Kalem- Koşan Adamelele, her adımda daha çağdaş Türkiye”’nin Vakıf ve Kemal Özdemir’in altınaimza atacakları bir proje olduğunu söyledi.
 
Öğrencilerin burs ihtiyacına katkı koyacakları katkıyla Türkeğitim sistemini desteklemek amacıyla 5 yıl önce temellerini atmayaçalıştıkları  ve  3 yıl önce 34 kişinin bir araya gelerek vakfıoluşturduklarını söyleyen Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Başkanı M. Adnan Özbek,“İlk başta amacımız öğrencilere burs sağlamak tı. Ama bu bursun Toplumun çağdaşeğitim ihtiyacını gerçekleştirecek, kurgulayabilecek ve uygulayabilecek,öğretmen adayı öğrencilere verilmesinin daha doğru olmak fikri bizi öğretmenadayı öğrencilerin eğitimlerine destek vermeye itti.  Bu yıl da 12 öğrenciye burs verdik. Buöğrencilerden 5’i bu yıl mezun oldu. Hedefimiz, daha fazla öğretmen adayıöğrenciye burs olanağı sağlamak. Koşan adam Kemal Özdemir ile gerçekleştireceğimizbu proje de bunlardan biri. Özdemir aracılığıyla proje amacının duyurulmasını sağlamak, maddi ve manevi destekçileri ulaşmak istiyoruz" dedi.
 
2008 olimpiyatlarından sonra sporu bırakmaktansa sağlıklı kalmak için koşmaya karar verdiğini söyleyen Kemal Özdemir ise önce Tema ile el ele her adımda bir fidan kampanyası başlattıklarını ve arkasının geldiğini söyledi. Eğitim ve doğa ağırlığının olduğu dile getirerek “Dünyanın en zor sporlarından; Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branş olan Triatlon yaptığım için koşuyorum,yüzüyorum.  Deniz Temiz Derneği, Çocuklar Gülsün Derneği yararına koştum. Türkiye’de düzenlenen ve İlk Ultra Maraton olmaözelliğine sahip, dünya çapında en zorlu parkurlar arasına girmeye aday ve hersporcunun bir dernek için koştuğu Likya Yolu Ultra Maratonu’nda aralarında yeraldığı  çok sayıda projede yer aldım. Buproje geldiğinde düşünmeden kabul ettim. Umuyorum ki attığım her adım ile buprojeya katkı sağlayacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv