Köyde sinema keyfi

  • 0
  • 850
Yazı Boyutu:

Aliağa belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nınköy ve beldelerinde yaz aylarında vatandaşlara sinema nostaljisi yaşattı.Aliağa Belediyesi, köylerde “yıldızlar altında sinema keyfi” projesi kapsamındafilm gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de Aliağa kent merkezi veHelvacı’da “Açıkhava yaz Sinemaları” kapsamında film gösterdi.  Filmlerin gösterildiği akşamlar vatandaşlar sinemanostaljisi yaşarken, özellikle kadınların ve çocukların sinemada büyük mutlulukyaşadığı görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz boyunca 14 ilçede toplam 37noktada film gösterimi gerçekleştirdi. 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 18 KÖY VE  2 BELDEDE AÇIKHAVA FİLM GÖSTERİMİ

Öte yandan, Aliağa’da sosyal yaşamı canlandırmak isteyenAliağa Belediyesi de, “Yıldızlar altında sinema keyfi” projesi kapsamındailçedeki köyleri tek tek dolaşıyor. Belediyenin gezici sinema gösterim ekibi,Türk Sineması’nın en önemli yapımlarından biri olan ‘Hükümet Kadın’ filminisinemaseverleri buluşturmaya devam ediyor. Uzunhasanlar Köyü’nde başlayan ilkgösterimden sonra Aliağa’nın tüm köylerinde gösterimler sürüyor. Köylerdekifilm keyfi, hava koşullarının müsait olduğu sürece devam edecek.

 

“HÜKÜMET KADIN” HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ
Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği, “Güneydoğu’dayaşayan ve görev yapan ilk kadın belediye başkanının hikâyesini beyazperdeyeaktaran Hükümet Kadın” filmi, izleyen sinemaseverleri hem güldürdü hemdüşündürdü. Filmin başrollerinde Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak’ınoynuyor.

 

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA GÖSTERİMİ SİNEMA TUTKUNLARINDAN TAMNOT ALDI
2010 yılında kent Merkezinde Cep Sineması hizmeti başlatarakAliağa’daki sosyal yaşama canlılık getiren Belediye, Muhtarlıklarla işbirliğihalinde gerçekleştirdiği bu proje ile gösterimin gerçekleştiği köysakinlerinden tam not aldı. Yıldızlar altında, keyifli bir akşam geçirensinemaseverler Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti. Proje kapsamında toplamda,18 köy ve 2 beldede ücretsiz film gösterimi gerçekleştiriliyor


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv