Kredi’ye Tam Not 

85. İzmir Enternasyonal Fuarı kahkaha dolu bir gece ile tiyatroseverlere perdelerini açtı. İsmetİnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenen Kredi adlı oyun izleyenlerden tam not aldı.  

  • 0
  • 705
Kredi’ye Tam Not 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

85. İzmir Enternasyonal Fuarı kahkaha dolu bir gece ile tiyatroseverlere perdelerini açtı. İsmetİnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenen Kredi adlı oyun izleyenlerden tam not aldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Folkart sponsorluğunda düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, birbirinden güçlü oyuncuların sahnelediği oyunlarla, ziyaretçilerini sanata doyuruyor. İsmet İnönü Sanat Merkezi, yönetmenliğini İskender Altın’ın üstlendiği, Güven Kıraç ve Emre Karayel’in aynı sahneyi paylaştığı Kredi adlı tiyatro oyunu ile perdelerini açtı.
 
Folkart’ın sponsorluğunda gerçekleşen oyun büyük ilgi gördü. Tiyatro oyunu izleyenlere, toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi sundu. Karşılıklı atışmalarla geçen oyunda, sürekli kredi isteyen ancak bankacının kendisine güvenmediği için kredi vermeme hikayesini anlattı.  Başarılı oyuncular Kıraç ve Karayel, ünlü İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran’in kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız’ın yaptığı oyunla takdir topladı. Tiyatroseverlere kahkaha dolu bir gece yaşatan oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

İsmet İnönü Sanat Merkezi, 29 Ağustos’ta Hadi Öldürsene Canikom, 30 Ağustos’ta Necmiq, 31 Ağustos’ta Öykülerden Oyunlar, 1 Eylül’de Yetersiz Bakiye, 2 Eylül’de Patron Çıldırdı, 3 Eylül’de Ödünç Yaşamlar ve 4 Eylül’de Kelebekler Özgürdür oyunlarıyla sanatseverleri karşılayacak. Gösterimler her gece saat 20.00’de gerçekleştirilecek. Tiyatroseverler İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden ücretsiz davetiyeleri temin edebilir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv