KTK’lı kadınlar 8 Mart’ı kutladı

Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadın cinayetlerine dikkat çeken “Yağmurlarda Yıkansam” filmini izleyerek anlamlı bir şekilde kutladı.

  • 0
  • 552
KTK’lı kadınlar 8 Mart’ı kutladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadın cinayetlerine dikkat çeken “Yağmurlarda Yıkansam” filmini izleyerek anlamlı bir şekilde kutladı.

KTK üyesi kadınlar, bu yılki Dünya Kadınlar Günü kutlamasını “Yağmurlarda Yıkansam” isimli filmi izleyip “Kadın Cinayetlerini Durdurun” mesajı vererek yaptı. Karaca Sineması’nda KTK üyesi kadınlara özel gerçekleştirilen film gösterimine filmin yapımcısı Berrak Taranç da katıldı.

Kadına şiddete hayır
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü böyle anlamlı bir filmi izleyerek kutlamanın anlamlı olacağını düşündüklerini belirten Kültürpark Tenis Kulübü’nün ilk kadın başkanı Server Uyaroğlu, “Günümüzde kadınların en büyük problemi ne yazık ki maruz kaldıkları şiddet. Kadınlar hem fiziksel, hem psikolojik, hem de ekonomik açıdan şiddete maruz kalıyor. Ülkemizde ve dünyada her yıl binlerce kadın cinayete kurban gidiyor. Artık bu kadın cinayetlerinin durdurulması için tüm kadınların bilinçli bir şekilde birlikte hareket etmesi gerekir. Biz de bugün bu konuya dikkat çeken ‘Yağmurlarda yıkansam’ filmini izleyerek 8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlamlı bir şekilde kutlamak istedik” dedi.

Yağmurlarda yıkansam filminin konusu
Gamze, Türk toplumunun çok da yabancı olmadığı aile içi bir trajedi ile annesini kaybetmiştir. Büyük bir boşlukta kalan ve yaşam savaşını sürdüren Gamze için bu travma atlatması kolay olmayan bir mücadeleye dönüşecektir. Hale ise otuzlu yaşlarının ortasında, sevgilisi Engin’den sürpriz evlenme teklifi alan bir kadındır. Fakat geçmişinin izleriyle hesaplaşamadığı için Engin dahil herkesten kaçmaya başlar. Bu iki kadın ortak bir çıkış noktası bulabilecek midir? Gülten Taranç'ın yönetmenliğini üstlendiği ve çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen film, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan bir yapım.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv