Küçük Kesi İle Kalp Cerrahisiyle İyileşme Süresi Kısalıyor

Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, küçük kesi ile ameliyat olan hastaların, ameliyat sonrası süreci daha kolay atlattığını daha erken iş ve sosyal ortama geri dönebildiklerini söyledi.

  • 0
  • 997
Küçük Kesi İle Kalp Cerrahisiyle İyileşme Süresi Kısalıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, küçük kesi ile ameliyat olan hastaların, ameliyat sonrası süreci daha kolay atlattığını daha erken iş ve sosyal ortama geri dönebildiklerini söyledi.
 
Kalp ameliyatlarının genellikle göğüs kemiğinin ya da halk dilinde iman tahtası kemiğinin kesilmesi ile yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Narin, ameliyat sonrası yaklaşık 6 haftalık bir kemik iyileşme süresi gerektiğini belirtti.
 
Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Klasik yöntemle yapılan kalp ameliyatlarında hem iyileşme süresi uzun oluyor hem de gündelik yaşantıda birtakım zorluklar yaşanıyor.
Ameliyat sonrası yaklaşık 6 haftalık bir kemik iyileşme süresi gerektirdiği için, bu süre içinde hastaların yan yatması, araba kullanması ve ağır yük kaldırmaları zaman alıyor. Bununla bağlantılı olarak, normal iş ortamına ve sosyal yönden normal hayata dönmeleri yaklaşık 2-3 aylık bir süre gerektiriyor. Küçük kesi ile ameliyat olan hastalar ise, ameliyat sonrası süreci daha kolay atlatarak daha erken iş ve sosyal ortama geri dönebiliyor” diye konuştu.
 
KÜÇÜK KESİ İLE İYİLEŞME SÜRESİ KISALIYOR 
Küçük kesi ile kalp cerrahisinde göğüs kemiği kesilmediği için iyileşme süresinin de kısaldığını belirten Dr. Narin “Küçük kesi yöntemiyle göğüs kemiği kesilmeden, sağ koltukaltı, sağ meme altı ya da sol meme altından yapılan 5-6 santimlik kesi sonrası, özellikli aletler ve kamera  kullanılarak yapılan ameliyatlardır. Küçük kesi ile ameliyat olan hastalar, ameliyat sonrası süreci daha kolay atlatmakta, daha erken (ortalama 3 haftada) iş ve sosyal ortama geri dönebilmektedirler. Böylece hastalar ameliyat sonrası sırtüstü yatmak zorunda kalmamakta ve erken dönemde araba kullanabilmektedirler” diye konuştu
 
KÜÇÜK AMELİYAT İZİ
 
Bu ameliyatlara bağlı olarak ameliyat izi çok küçük olduğunu, özellikle bayanlarda meme altı kesisinin mayo giyildiğinde bile gözükmediğini dile getiren Cüneyt Narin, hastalarda ameliyat sonrası ağrı yakınmasını önemli oranda azaltdığını ve ağrı kesici tüketiminin de daha az olduğu ifade etti.
 
Ülkemizde de, dünya ile paralel olarak son 15-20 yıldır, her geçen gün daha da yaygınlaşarak bu yöntem kullanıldığı bilgisini veren Narin şöyle devam etti:  “İnternet olanaklarının artışı ile kalp ameliyatı gerektiren hastaların kendileri için daha uygun yöntemi daha sağlıklı ve bilinçli biçimde öğrenebilmeleri sonucunda bu tip ameliyatları talep etmeleri de, kalp cerrahlarının küçük kesi ile kalp ameliyatlarını daha yaygın biçimde hastalarına sunmalarına olanak tanımıştır”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv