Kudurgan Deresi artık daha sakin akacak

  • 0
  • 653
Kudurgan Deresi artık daha sakin akacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Atatürk Mahallesi’nin en önemli sorunlarından biri olan Kudurgan Deresi’nin ıslah ve çevre düzeni çalışmaları başlatıldı.Dere içindeki parsellerin ıslahı için Bornova Belediyesi 1 milyon 390 bin liralık maliyetle, 3 bin 415 metrekarelik alanda kamulaştırma yaptı. Kamulaştırmaların tamamlanmasından sonra İZSU derenin ıslah çalışmalarını tamamlayacak. Bornova Belediyesi de dere çevresindeki peyzaj düzenlemelerini gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi'ndeki Kudurgan Deresi'ni daha temiz ve modern bir görünüme kavuşturmak için çalışma başlattı.
İlk etapta Dere kenarındaki parseller için 1 milyon 390 bin liralık maliyetle, 3 bin 415 metrekarelik alanda  kamulaştırma gerçekleştirildi. Sıra İZSU tarafından yapılacak ıslah çalışmalarına geldi. Bu çalışmaların ardından Bornova Belediyesi dere çevresindeki peyzaj düzenlemelerini yapacak.

İlçenin her noktasında yaşam kalitesini yükseltmek için projeler ürettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’nın tüm mahallelerinde bu amaçla proje ve hizmetler üretiyoruz. Atatürk Mahallemize yaptığımız ziyaretler sırasında bize iletilen en önemli şikayetlerden biri Kudurgan Deresi oldu. Sorunun çözümü için hemen harekete geçtik. Gerekli kamulaştırmaları tamamladık. Yapılacak ıslah ve peyzaj çalışmaları ile Kudurgan Deresi ve etrafı Bornova’nın en güzel yerlerinden biri haline gelecek” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv