Kuklanın Başkenti İzmir…

1–18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri bu yıl 26 ülkeden festivale katılan yüzlerce kukla sanatçısı ve 50 kukla tiyatrosu topluluğu ile tüm İzmir’i bir kez daha kocaman bir sahneye dönüştürüyor.

  • 0
  • 554
Kuklanın Başkenti İzmir…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1–18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri bu yıl 26 ülkeden festivale katılan yüzlerce kukla sanatçısı ve 50 kukla tiyatrosu topluluğu ile tüm İzmir’i bir kez daha kocaman bir sahneye dönüştürüyor. 59 kapalı ve açık gösteri mekânında 58 gösteriyi 281 kez sergileyecek olan kukla tiyatrosu grupları İzmir’i görkemli bir renk cümbüşüne çevirecek. İzmir’in en önemli kültürel markası olan festivalin bu yılki sloganı; “Gelişim İçin Kuklayı İzleyin”. 

 


Kuklayı her yönüyle bir bütün olarak ele almayı amaçlayan festival, sergi, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlikle İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Festival kapsamında her yaştan izleyiciye uygun etkinlikler bulunuyor. İzmir’in birçok ilçesi dahil olmak üzere her yanına yayılmış bir şekilde gerçekleşecek festivalin programı kapsamında düzenlenen 4. Kipa AVM Kukla Şenliği birbirinden güzel kukla gösterileri ve atölye çalışmaları ile küçük, büyük herkes için tam bir eğlence atmosferi oluşturacak.
 
Hem ücretli hem ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programına www.izmirkuklagunleri.com adresinden kolaylıkla ulaşılabilir. “İzmir’in en önemli kültür – sanat markası kukla…”



 
İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, bu yıl bir kez daha dünyanın en büyük kukla festivalini İzmir’de düzenlediklerini vurgularken, “On ikinci yılımızda İzmir’i dünyaya tanıtan en önemli markalardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle kültür – sanat alanında konuşmaya başlarsak İzmir’in bu alanda en önemli markasının kukla olduğunu söylememiz gerekir. Rahatlıkla söylüyorum; kukla İzmir’i dünyaya tanıtıyor. Önce festivalimizi İzmirlilerle buluşturuyorduk. Sonra ülkemizin farklı yörelerinden gelen meraklılarla buluşturmaya başladık. Şimdi dünyanın değişik ülkelerinden gelen izleyicilerle buluşturuyoruz.” dedi. Festivalin bu yıl sloganının “Gelişim için kuklayı izleyin” olduğunu hatırlatan Dinçer, “Gerek sanatta, gerek eğitimde, gerek turizmde ve daha birçok alanda kukla gelişim için ihtiyacımız olan araç. Ondan, dünyanın birçok ülkesindeki gibi, yeterince yararlanırsak, sağlanacak yarar gelecek kuşaklara da taşıyabileceğimiz büyük bir miras olacaktır.” diye konuştu.
 
Bu sene festivale katılan ülkeler…  
ABD’den Bonnie Duncan, Almanya’dan Flunker Produktionen  ve Eva Kaufmann,
Arjantin’den Omar Alvarez, Arjantin – Şili’den Arriba Las Hu! Manos,
Avustralya’dan Le Pelerin, Brezilya’dan Cia. Truks ve Guga Morales, Bulgaristan’dan Burgas State Puppet Theatre, Theatre Trio ve Varna State Puppet Theatre, Çek
Cumhuriyeti’nden Pavel Vangeli, Ermenistan’dan Yereven State Puppet Theatre,
Finlandiya’dan Puppet Theatre Pikku Kulkuri, Fransa’dan Compagnie Balle Rouge, Compagnie Theatres de Marionettes, Drolatic Industry, Le loup Qui Zozote,
Hindistan’dan Ranga Shankara, Hollanda‘dan Lejo, İngiltere’den Drew Colby,
İspanya’dan Holoque, La Canela Puppet Theatre, Lucas Locus, Zipit Company, İsrail’den The Galilee Multicultural Theatre, The Train Theatre, İsviçre’den Anita
Bertolami, La Comgnie Les Malles, İtalya’dan Compagnia La Fabiola, Lo Stramagante
Mr. Dudi, Terzostudio/ Federico Pieri, Terzostudio/ Italio Pecoretti ve Veronica Gonzales,
İzlanda’dan Worlds of Puppets, Japonya’dan Tan – Ton, Litvanya’dan Klaipeda
Puppet Theatre, Romanya’dan Lightwave Theatre Company ve Masca Theatre, Rusya’dan Teatrol Theatre ve Viktor Antonov,  Slovenya’dan Ljubljana Puppet Theatre ve Maribor Puppet Theatre, Türkiye’den Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Hayali Suat Veral, İzmir Kukla Tiyatrosu, Tiyatro Gülgeç, Uçaneller Kuklaevi, Vişnecik Kukla Tiyatrosu ve Yunanistan’dan Bufos Puppet Theatre.

 
Yarışma…  
10. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’na katılan 24 ilkokul “Küçük Deniz Kızı” masalının çağdaş bir yorumunu sahneleyecek. 
 
Sergiler…  
İzmir İtalyan Konsolosluğu ve Casa Artusi (İtalya) desteğiyle hazırlanan "Pellegrino Artusi ve İtalyan’nın Mutfak Birliği " fotoğraf sergisi, modern İtalyan mutfağının temellerini ve Artusi’nin tanımladığı “iyi yemek yeme sanatı”nı anlatarak bugün ile geçmiş arasında köprü oluşturuyor. “Fotografçı Gözüyle Kukla” sergisinde, Selvinaz Aydoğan Çetiner’in fotoğraflarıyla geçtiğimiz yılın Kukla Günleri’ne dönerken, bu sene 5’incisi düzenlenen “İlk Adımlar 5” sergisinde ise D.E.Ü.  3 ve 4. sınıf öğrencilerinin yarattığı kuklalarla tanışacağız.  
 
Atölye çalışmaları…  
Festivalimizde bu sene 5 adet atölye çalışması yer alacak. Profesyonel sanatçılar için düzenlenen, Japon kukla sanatçısı Nozomi Nagai’den “İki Kalple Dans Etmek” İngiliz sanatçı Drew Colby’den “ Gölgelerin Dünyası”, İsviçreli sanatçı Anita Bertolami’den “Bedenimdeki Karakterler” ismli atölyeler katılımcılara farklı sanatsal deneyimler yaşatacak. Performansı sonrası tüm izleyicilere Hollandalı sanatçı Leo Petersen’den “Lejo
Tarzı Gözler” kukla dünyasına bir kapı aralayacak. Çocuklar için ise “Arkadaşım Kukla - Çorap Kukla Atölyesi” düzenlenecek. Tüm atölye çalışmalarında usta sanatçılar katılımcılara işin mutfağını öğretecek.

 
Festivalin destekçileri…  
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kipa, Recordati, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, Türk Hava Yolları, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Brezilya Büyükelçiliği, Hollanda Büyükelçiliği, İsrail
Başkonsolosluğu, İzmir Alman Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir İtalyan Konsolosluğu, Romen Kültür Merkezi, Ser Trans Lojistik, Endpoint, Vispo Travel, Forum Bornova, Froma, Han Tiyatrosu, Varuna Gezgin, Bizimizmir, Magazin Gazetecileri Derneği, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Posta, Yeni Asır

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv