Kursiyerler yetenekleriyle parmak ısırttı

Konak Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler yeteneklerini düzenlenen yılsonu sergi ve gösterileriyle gözler önüne serdi. 7’den 70’e farklı yaş gruplarından kursiyerlerin yetenekleri büyük beğeni topladı.

  • 0
  • 408
Kursiyerler yetenekleriyle parmak ısırttı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler yeteneklerini düzenlenen yılsonu sergi ve gösterileriyle gözler önüne serdi. 7’den 70’e farklı yaş gruplarından kursiyerlerin yetenekleri büyük beğeni topladı. Güzelyalı Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerde çocuk ve yetişkin kursiyerler başarılı geçen bir eğitim dönemini daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadı. İlgi gören etkinliklerin ilk gününde çocuk ve yetişkin kursiyerlerin dans gösterileri büyüledi. Şık kostümleri içinde samba, çaça, salsa ve flamenko danslarını başarıyla sergileyen kursiyerlerin heyecanı kadar mutluluğu da görülmeye değerdi.

DANSIN YAŞI YOK
Yaklaşık 100 yetişkin kursiyerin sahne aldığı gecede 74 yaşındaki Meziyet Gündüz ilerleyen yaşına rağmen başarılı performansıyla dansın yaşı olmadığını, her yaşta dans edilebileceğini bir kez daha gösterdi. Gecenin diğer yıldızları da konuk genç dansçılar Gülşah Candan ve Onur Ege Dundeğ ile minik dansçılar Zeynep Akça ve Ege Nersev oldu. Bodrum'da yapılacak Türkiye Dans Sporları Fedarasyonu'nun yarışmasına katılacak olmanın da heyecanını yaşayan minik dansçılar adeta yarışma öncesi prova yaptı.
TÜRKİYE’YE UMUT OLMAK İÇİN
Yılsonu etkinliklerinin ikinci gününde ise çocukların dans, bale, koro konseri, gitar dinletisi ve yetişkinlerin bağlama dinletisi vardı. Şölen havasında geçen etkinlikleri izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yer aldı. Başkan Pekdaş, yaptığı konuşmada kültür merkezlerinde düzenlenen kursların önemine vurgu yaparak, “Bizim görevimiz bu şehirde birbirimize iyi gelmek ve bunu devam ettirmektir. Birlikte olursak başarılı olamayacağımız hiçbir şey yok. Türkiye’ye umut olmak için önce birbirimize umut olmamız lazım. İyi ki İzmir var. İyi ki varsınız” diye konuştu.

UNUTULMAZ BİR GECE OLDU
Programda birbirinden ilgi çeken danslarıyla, birbirinden şık kostümleriyle müziğin ritmine uyum sağlayan kursiyerler aylar süren çalışmaların karşılığını bol bol alkışlanarak aldı.  Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı gecede anneannelerini, teyzelerini, annelerini, ablalarını, kızlarını, babalarını, ağabeylerini ya da çocuklarını sahnede gören izleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı. Kendilerine böyle bir mutluluğu yaşatan Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür eden kursiyerler gelecek yıl da kursa devam edeceklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv