'Kuvayı Milliye Destanı' Bayraklı'da Canlanacak

Bayraklı Belediyesi 18 Mart Çanakkale zaferini unutulmaz bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

  • 0
  • 400
'Kuvayı Milliye Destanı' Bayraklı'da Canlanacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi 18 Mart Çanakkale zaferini unutulmaz bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Canlandırmalarla, şiirlerle şehitlerin anılacağı, tiyatro ve halk müziği korosu gösterileriyle Çanakkale zaferinin anlatılacağı etkinlikte halk oyunları ekibi de danslarıyla geceye renk katacak.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte Bayraklı Belediyesi tiyatro, Türk halk müziği ve halk oyunları ekipleri ortak gösteriyle seyirci karşısına çıkacak. 18 Mart Çanakkale zaferi kutlama programı kapsamında hazırlanan gösteri izleyenlerin tüylerini diken diken edecek. Nazım Hikmet’in “Kuvayı Milliye destanı” şiirinden uyarlanan tiyatro oyununu Kerem Yalçın yönetecek. Türk halk müziği korosu şefliğini Zeynel Demir’in yapacağı etkinlikte halk oyunları ekibi de Hüseyin Keç yönetiminde sahne alacak. Belediyeden temin edilebilen ücretsiz davetiyelerle izlenebilecek program 14 Mart çarşamba saat 20:00’da başlayacak.

BÜYÜK HEYECANA ORTAK OLUN
Çanakkale’de şehit düşen kahraman askerlerin anılacağı ve zaferin Bayraklı’da yine güzel bir etkinlikle kutlanacağını belirterek, böyle anlamlı günlerde Bayraklı adının ön plana çıktığını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “14 Mart’ta yine güzel bir etkinliğe imza atacağız. Herkesi bu büyük heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv