Kuzey Harekatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in kuzeyinde yer alan Bergama, Dikili, Foça, Kınık ve Menemen ilçelerinde 30  milyon 500 bin liralık alt yapı yatırımı başlattı.

  • 0
  • 410
Kuzey Harekatı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in kuzeyinde yer alan Bergama, Dikili, Foça, Kınık ve Menemen ilçelerinde 30  milyon 500 bin liralık alt yapı yatırımı başlattı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün peşpeşe gerçekleştirdiği yatırımlarla pek çok ilçe sağlıklı içme suyu, kanal ve yağmur suyu altyapısına kavuşuyor.  Kent genelinde altyapı seferberliğini sürdüren İZSU, İzmir’in kuzeyinde yer alan ilçelerde de yoğun tempoda çalışıyor. Bu bölgelerde bir yandan yeni açılan kuyularla köylerin su sorunu çözülürken, diğer yandan da köyler sağlıklı su ve kanal alt yapısına kavuşuyor. İZSU Genel Müdürlüğü’nün İzmir’in kuzeyinde yer alan Bergama, Dikili, Foça,  Kınık ve Menemen  ilçelerinde sürdürdüğü yatırımların toplamı 30 milyon 500 bin lirayı aşıyor.
 
İşte İZSU'nun Kuzey'deki 5 ilçede sürdürdüğü önemli yatırımlar: 
* Menemen’in düşük kotta bulunan ve yağışlarda sıkıntıyı yaşayan İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerine 6.7 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeniyor. 3.8  milyon liralık bu yatırım Mart ayında tamamlanacak.  
* İZSU, Menemen’in Villakent, Kesik, Çavuş ve Musabey ile Foça’nın Kozbeyli, Gerenköy ve Yeniköy yerleşimlerinde sağlıklı çalışmayan kanal alt yapısını yenilemek, su baskınlarına karşı yağmur suyu hattı oluşturmak ve bu bölgedeki evsel atık suları yeni kurulacak arıtma tesisine iletmek amacıyla yeni bir yatırıma başladı. Yaklaşık 14 milyon liralık yatırımla bu bölgelerde 45.8 kilometrelik atıksu, yağmur suyu ve iletim hattı oluşturacak olan İZSU, çalışmalarını 2019 yılı Mayıs ayında tamamlayacak. Çalışmalarla Menemen’in Kesik, Musabey ve Çavuş mahallelerindeki sağlıksız kanallar yenilenecek ve yağmur suyu hattı oluşturulacak. Menemen Villakent ve Maltepe ile Foça’nın Gerenköy, Kozbeyli ve Yeniköy bölgelerinde ise yapımına bu yıl başlanacak Gerenköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlantı için bir iletim hattı yapılacak.
* Dikili’de 5 milyon liralık yatırımla su kaçaklarının yoğun yaşandığı Bahçeli, Yukarıbeylik, Salihler, Kıratlı, Kabakum –Müsellim, İslamlar ve Kızılçukur mahallelerinin içme suyu şebekeleri yenileniyor. Çalışmalar Nisan ayında bitirilecek. İZSU, ilçede 6 adet su sondaj kuyusu açmak için çalışmalara başlıyor.
* Bergama ve Kınık’ta 5’er adet su sondaj kuyusu 2018 yılında hizmete alınacak.
* İZSU, atık suların personel gerektirmeden,  minimum alanda otomatik olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin ilkini Foça'nın Ilıpınar mahallesinde kuracak. Günde 130 metreküp kapasiteli tesisin yapım çalışmaları sürüyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv